Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινείται η ”περιφέρεια”

Οι μετοχές–”σηματωροί” από την υψηλή κεφαλαιοποίηση κινούνται κατά τα αναμενόμενα, ενώ ο Γ.Δ. εμφανίζει ενδείξεις συσσώρευσης. Στο περίπου 1,5 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με αρκετές μετοχές από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να συγκεντρώνουν συναλλαγές και να σημειώνουν αποδόσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί να ξεκίνησε με μικρή διόρθωση ο Γενικός Δείκτης, αλλά αυτό φαίνεται πως ελάχιστα απασχολεί όσους δραστηριοποιούνται στην αγορά. Οι μέχρι στιγμής κινήσεις στον FTSE-20 είναι απόλυτα αναμενόμενες.

Χαμηλότερα, μέχρι τα 17,8 ευρώ η Motor Oil, ο ΟΤΕ μέχρι τα 16,34 ευρώ και ήπια διολίσθηση των Εθνικής, Alpha Bank και Eurobank. Μέχρι τα 26,3 ευρώ έφθασε ο ΟΠΑΠ και τα 5,88 ευρώ η Intracom.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών σταθεροποιήθηκε μετά τα πρώτα 20-25 λεπτά στο περίπου 1,5 προς 1, με το ενδιαφέρον να παραμένει ζωηρό στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές-”σηματωρούς”, κινούνται προς τα 12,88 ευρώ η Intralot, προς τα 7,48 ευρώ η FORTHnet και λίγο χαμηλότερα, προς τα 3,80 ευρώ, η Info-Quest.

Με βάση τις αρχικές συναλλαγές φαίνεται πως για τη συνέχεια ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετοχές των FG Europe στα 3,04 ευρώ, Lavipharm (1,07 ευρώ), Έλτον (0,83 ευρώ), Καρδασιλάρης (5 ευρώ), Πλαστικά Κρήτης (2,36 ευρώ), Σέλμαν (1,57 ευρώ), Χατζηιωάννου (0,81 ευρώ) και ορισμένες ακόμη μετοχές από αυτή την κατηγορία.

Από τον ”μεσαίο χώρο” συνεχίζεται –και κατά την εκτίμησή μας δικαιολογημένα- η αντίδραση της Chipita προς τα 3 ευρώ, οι τοποθετήσεις πέριξ των 3,30 ευρώ στην Άκτωρ, αλλά και σε Τέρνα (λόγω του έργου του ΟΣΕ), Notos και Γενική Τράπεζα.

Μεταξύ των κερδισμένων μετοχών, πάντα και με βάση τις συναλλαγές τους, ενδιαφέρον φαίνεται να προσελκύουν οι τίτλοι των Centric, Νεώριον, Μπήτρος, Lannet, Περσεύς, Βάρδας, Cyclon, Πετζετάκις, Βιοτέρ, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Με τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 3.260 μονάδων και πλήθος μετοχών να κινείται υψηλότερα με αρκετές συναλλαγές, εκτιμάται πως η συνέχεια της συνεδρίασης θα είναι εξίσου ενδιαφέρουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v