Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαλαρή... διολίσθηση

Κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας για τον Γενικό Δείκτη και τεχνική εικόνα που προβληματίζει, εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς περιβάλλοντος αλλά με έντονα σημάδια νευρικότητας λόγω νέας αναρρίχησης των τιμών του πετρελαίου αλλά και της επικείμενης απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Σημαντικά κέρδη για Motor Oil-ΕΛΠΕ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας για τον Γενικό Δείκτη και τεχνική εικόνα που προβληματίζει, εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς περιβάλλοντος αλλά με έντονα σημάδια νευρικότητας λόγω νέας αναρρίχησης των τιμών του πετρελαίου αλλά και της επικείμενης απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Είναι πλέον πασιφανές ότι υπάρχει αδυναμία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να δώσει σημαντική ανοδική κίνηση, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τόσο ο εν λόγω όσο και ο Γενικός Δείκτης να διολισθαίνουν, έστω και αν οι εν δυνάμει πωλητές δεν παρουσιάζουν επιθετικές διαθέσεις.

Μάλιστα την συγκρατημένη απαισιοδοξία φαίνεται να υιοθετούν και οι περισσότεροι από όσους δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την σχετική διεύρυνση των υποτιμήσεων για τα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τεχνικά η εικόνα δείχνει ”νότια”, ή τουλάχιστον τέτοια εντύπωση γίνεται προσπάθεια να περαστεί στο σύνολο των εμπλεκομένων, αν όμως ο Δείκτης κλείσει χαμηλότερα των 3229 μονάδων ίσως απαιτούνται κινήσεις stop loss από όσους διατηρούν long θέσεις.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 3264,24 και 3241,39 μονάδων για να κλείσει πολύ κοντά σε αυτές και συγκεκριμένα στις 3243,59 με απώλειες 0,24%, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 153 εκ. από τα οποία τα 8,4 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, θετικό πρόσημο για Γερμανό, Cosmote, ΟΠΑΠ, Folli Follie και Eurobank και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Βιοχάλκο και Hyatt.

Αντίθετα με αξιοσημείωτες απώλειες Alpha Bank, Εμπορική, Coca-Cola 3E και αρνητική μεταβολή για Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, ΚΑΕ, Τιτάνα και ΟΤΕ.

Από την αρχή μέχρι το τέλος της συνεδρίασης οι πτωτικές μετοχές (154) περισσότερες των ανοδικών (111) (μάλιστα η τελική εικόνα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αναλογία), ενώ το συνεχιζόμενο κυκλικό αγοραστικό ενδιαφέρον επέτρεψε σε 13 τίτλους να καταγράψουν κέρδη από 5% έως 11,76%.

Όσον αφορά τα επιμέρους και για διαφορετικούς λόγους, ίσως παρουσιάζει ενδιαφέρον η κινητικότητα που παρουσίασαν Εβροφάρμα, Λούλης, Ιμπέριο, Eurodrip, Sprider, Εγνατία Επιχ. Ήχου και Εικόνας και ίσως ίσως η Λαν Νετ.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 84.286 και 80.000 τεμαχίων της Motor Oil, στα 17,56 και 17,54 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 500.000 τεμαχίων της Αγροτικής Τράπεζας στα 4,79 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 23.200 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στα 30,46 ευρώ, ενώ μετά τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 122.000 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 19,65 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v