Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντός... πλαισίου η διόρθωση

Πτωτική συνεδρίαση για Γενικό Δείκτη και FTSE 20 που διεξήχθη εν μέσω μάλλον νευρικού διεθνούς κλίματος, λόγω (και) του αποτελέσματος των Γερμανικών εκλογών, ενώ συνεχίστηκε η διαφαινόμενη εδώ και αρκετές συνεδριάσεις αδύναμη εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Πτωτική συνεδρίαση για Δείκτη και FTSE που διεξήχθη εν μέσω μάλλον νευρικού διεθνούς κλίματος (και λόγω του αποτελέσματος των Γερμανικών εκλογών), συνεχίστηκε η διαφαινόμενη εδώ και αρκετές συνεδριάσεις αδύναμη εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης, σχετική κινητικότητα σε κάποιους τίτλους της μικρής που υποτίθεται ότι υπάρχουν ειδήσεις – εξελίξεις, ενώ όσοι εμπλέκονται στην Αγορά Παραγώγων διατήρησαν τις υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Δείχνει να συμφωνεί η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών του χώρου στο ότι όσο δεν υπάρχουν ειδήσεις καταλύτες που θα μπορούσαν να επαναφέρουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για Δεικτοβαρείς τίτλους, το κλίμα θα διαμορφώνεται από την εικόνα των διεθνών Αγορών και από τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων, με την μικρή κεφαλαιοποίηση να έχει πιο επιθετική εικόνα καθώς οι μετοχές αυτής της κατηγορίας έχουν υποαποδώσει σημαντικά από την αρχή του χρόνου.

Τεχνικά η εικόνα δεν έχει αλλάξει όσο ο Δείκτης κινείται μεταξύ 3244 και 3267 μονάδων, όμως το σενάριο της πλαγιολισθητικής κίνησης αποκτά όλο και περισσότερες πιθανότητες.

Ο Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 3244,87 και 3268,28 μονάδων και έκλεισε στις 3251,28 με απώλειες 0,48%, ενώ ο τζίρος σημαντικά μειωμένος έφτασε τα 136,4 εκ. από τα οποία τα 5,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αξιοσημείωτα κέρδη μόνο για Ελληνική Τεχνοδομική και Intracom και θετική μεταβολή για Γερμανό, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Cosmote.

Όλοι οι άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι με αρνητικό πρόσημο, δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση σημαντικών απωλειών για τη Motor Oil, αξιοσημείωτες απώλειες για Alpha Bank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΚΑΕ, Τιτάνα και αρνητικό πρόσημο για Εθνική, Eurobank, ΔΕΗ, Coca-Cola 3E, Hyatt, ΟΠΑΠ, Folli Follie.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης οι πτωτικές μετοχές (148) προηγούνταν των ανοδικών (118), παρά ταύτα εννέα τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 6% έως 13,92%.

Όσον αφορά τα επιμέρους, πιθανόν και να εσωκλείει ενδιαφέρον η κινητικότητα που επέδειξαν Χατζηιωάννου, Sprider, Σπύρου, ΕΛΒΕ, AS Company, η συνεχιζόμενη ανοδική κίνηση της Imperio, αλλά και το ”όψιμο” αγοραστικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε προς το τέλος της συνεδρίασης για τη Lannet.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, πέντε πακέτα του ΟΤΕ, των 54.230, 40.000, 100.000, 50.000, 50.000 και 62.000 τεμαχίων στα 16,42 ευρώ, 16,40 ευρώ, 16,44 ευρώ, 16,58 και 16,60 ευρώ αντίστοιχα και ένα πακέτο 2.070 τεμαχίων της Κατσέλης στα 2,53 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v