Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις

Σχετικά σταθεροποιητικά κινούνται Γ.Δ. και FTSE-20, με αρκετές μετοχές από την υψηλή, αλλά και τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να συγκεντρώνουν τη ”μερίδα του λέοντος” του ενδιαφέροντος και των συναλλαγών. Στο 1 προς 1 διαμορφωνόταν η αναλογία ανοδικών – πτωτικών περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις 0,14% υψηλότερα κινείται ο Γ.Δ., με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να κλίνει ελαφρώς υπέρ των πρώτων.

Και αυτό είναι που κατά την εκτίμησή μας μετράει σε αυτή τη φάση.

Όχι βέβαια πως η ευρύτερη εικόνα του FTSE-20 είναι αρνητική, καθώς από την Εθνική μέχρι τον ΟΠΑΠ και από τα ΕΛ.ΠΕ. και τη Eurobank μέχρι τη ΔΕΗ και τη Motor Oil εμφανίζονται αγοραστές σε υψηλότερες τιμές.

Οι συναλλαγές, που από νωρίς ξεπέρασαν τα 23 εκατ. ευρώ, αποτελούν (πάντα κατά την εκτίμησή μας) θετική ένδειξη, πόσο μάλλον που η υψηλή εμπορευσιμότητα καταγράφεται για αρκετές μετοχές του μεσαίου και χαμηλότερου χώρου.

Έτσι, από νωρίς, στις μετοχές των ΑΕΓΕΚ, Altec, Blue Star, Ατέρμων, Info-Quest, Lavipharm, Elton, Lannet, Sanyo και Χατζηιωάννου σημειώνεται υψηλή συναλλακτικότητα και αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Από το μεσαίο χώρο είναι εμφανής η στάση αναμονής κυρίως στη Μέτκα, αλλά και στη Μυτιληναίος - Αλουμίνιον, τη στιγμή που αντιδρά και πάλι προς τα 3 ευρώ η Chipita, ενισχύεται στα 13,20 ευρώ η Intralot, κερδίζει έδαφος ο ΔΟΛ, ενισχύονται κατά 0,3% τα ΕΧΑΕ και κερδίζουν έδαφος Βωβός και Τέρνα.

Με τον Γ.Δ. να διαμορφώνεται από νωρίς σε στενό εύρος διακύμανσης περίπου 10 μονάδων, με ”οροφή” τις 3.214,2 και μέχρι τις 11:50 βάση τις 3.255,7, θεωρείται πιθανότερο πως και για τη συνέχεια η ”μόχλευση” θα επικεντρώνεται κυρίως στο μεσαίο χώρο.

Η διάθεση των ισχυρών ”παικτών”, ειδικότερα των ξένων, θα πρέπει να διερευνηθεί – διαπιστωθεί μετά τις 13-13:30 (οπότε και κυρίως δραστηριοποιούνται) και πάντα σε συνάρτηση με την εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών.

Περίπου στις 12:00 ο DAX διαμορφωνόταν κατά 0,2% υψηλότερα και ο CAC 40 κατά 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v