Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο ίδιο μοτίβο η αγορά

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι αναλυτές πως θα συνεχίσει να κινείται η Σοφοκλέους, με το βλέμμα στραμμένο και στην κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Εμπορική ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, αλλά και των όρων της αύξησης κεφαλαίου.

ΑΧΕ: Στο ίδιο μοτίβο η αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Marfin Analysis πως είναι το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης στη Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το πλέον πιθανό σενάριο για την εικόνα της αγοράς είναι η συσσώρευση.

Την τάση των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Proton Securities ότι θα ακολουθήσει η Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι η Εμπορική αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο σε συνέχεια της ανακοίνωσης των μεγεθών πρώτου εξαμήνου, αλλά και των όρων της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Και η Σίγμα Securities, όμως, προβλέπει ότι η Εμπορική Τράπεζα θα βρεθεί στο επίκεντρο κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν υποστηρικτές της τάσης για υψηλότερες αποτιμήσεις.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να αλλάξει ιδιαίτερα η ψυχολογία που επικρατεί στην ελληνική αγορά, η οποία και αναμένεται να συνεχίσει να κινείται με τάσεις συσσώρευσης.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance προσθέτει ότι ο Γενικός Δείκτης ενδέχεται να κινηθεί σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα, εάν οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίσουν ”προσεκτικό άνοιγμα”, ενώ επισημαίνει ότι το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί σύντομα.

H Emporiki θεωρεί, πάντως, ότι το αρνητικό κλίµα στη χρηµατιστηριακή αγορά θα διατηρηθεί και κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, µε την εικόνα των ξένων αγορών και τη συµπεριφορά των τραπεζών να αποτελούν τους κύριους ρυθµιστές του κλίµατος στην αγορά.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες της τάξης του 0,48% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, σε μια ”ήσυχη” συνεδρίαση, όπως αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει ότι οι πιέσεις επικεντρώθηκαν και πάλι στις τραπεζικές μετοχές.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης πως η ελληνική αγορά έχει υποαποδώσει των ευρωπαϊκών κατά 3,5% από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v