Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκοτώνουν τις κότες όταν τελειώσουν τα αβγά!

Τρεις μεγάλες τράπεζες αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο χρέωσης των πελατών εκείνων που χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες τους ως μέσο πληρωμής. Τους χρεώνουν, πλέον, με τόκους από την ημερομηνία αγοράς των προϊόντων. Αν κάτι μας προβληματίζει είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους, άρχισαν να πυροβολούν τις κότες που τους κάνουνε τα αβγά...

Σκοτώνουν τις κότες όταν τελειώσουν τα αβγά!
Τρεις μεγάλες τράπεζες αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο χρέωσης των πελατών εκείνων που χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες τους ως μέσο πληρωμής.

Τους χρεώνουν, πλέον, με τόκους από την ημερομηνία αγοράς των προϊόντων, ανεξάρτητα από το αν πληρώνουν όλο το ποσό στην ημερομηνία λήξης του μηνιαίου λογαριασμού.

Αν κάτι μας προβληματίζει είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους, άρχισαν να πυροβολούν τις κότες που τους κάνουνε τα αβγά...

Το ”κόλπο” με τις κάρτες μοιάζει με εκείνο ενός καινούργιου ψητοπωλείου. Το ψητοπωλείο ανοίγει και χρησιμοποιεί τα καλύτερα κρέατα της αγοράς. Το καταναλωτικό κοινό εκτιμά ιδιαίτερα την ποιότητα του καταστήματος και το δείχνει έμπρακτα.

Ο έχων το ψητοπωλείο κάνει στη συνέχεια έναν απλό υπολογισμό, προσπαθώντας να αυξήσει τα κέρδη του. Θεωρεί ότι τα έσοδά του θα είναι σταθερά και προσπαθεί να μειώσει το κόστος του, αγοράζοντας πλέον κρέας β΄ και γ΄ ποιότητας.

Ώσπου το μαγαζί του αδειάζει από κόσμο και εκείνος μένει μόνος και έρημος, αναζητώντας να δει τι έφταιξε...

Οι τράπεζες, λοιπόν, αποφάσισαν να αυξήσουν τα κέρδη τους με αυτόν τον τρόπο. Προφανώς έχουν εξαντλήσει όλες τις άλλες πηγές και κατέληξαν στην απόφαση να καταστρέψουν ένα προϊόν που με κόπο το καθιέρωσαν στην καχύποπτη ελληνική κοινωνία.

Και δεν αναφερόμαστε στην πιστωτική κάρτα ως μέσο δανεισμού (πρόκειται για τον απεχθέστερο δανεισμό), αλλά ως μέσο πληρωμής.

Όταν οι πελάτες της τράπεζας χρησιμοποιούν την κάρτα αντί τα μετρητά για τις καθημερινές συναλλαγές τους, η τράπεζα κερδίζει. Ο πελάτης που χρησιμοποιεί την κάρτα για να μην κουβαλάει μαζί του μετρητά, θα βρει κάποιον άλλο τρόπο να ικανοποιήσει την ανάγκη του.

Πιθανότατα μία χρεωστική κάρτα. Αυτός που θα έχει χάσει στο τέλος θα είναι η τράπεζα... Αν και οι τράπεζες έχουν ήδη χάσει σε επίπεδο εμπιστοσύνης.

Ο αιφνιδιασμός του πελάτη δεν είναι το καλύτερο διαπιστευτήριο, όταν αύριο θα θελήσεις να του πουλήσεις κι άλλα προϊόντα...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v