Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι συστάσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, το ”σχέδιο διάσωσης” της Ολυμπιακής, η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου, η αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής και τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι συστάσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, το ”σχέδιο διάσωσης” της Ολυμπιακής, η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου, η αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής και τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Γερμανικές Εκλογές: Μετά το γαλλικό ”όχι” στο Ευρωσύνταγμα, το αναπάντεχα οριακό αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών αποτέλεσε μια δεύτερη καταγραφή της αγωνίας των πολιτών για την τύχη του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΝΤ: Η κυβέρνηση δεν έπεισε το ΔΝΤ για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής ως προς τη μείωση των ελλειμμάτων και δέχεται πλέον πιέσεις –και από αυτήν την πλευρά– για να εφαρμόσει μια πολιτική διαρκούς λιτότητας στον δημόσιο τομέα και να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές ενέργειας, εργασίας και στο Ασφαλιστικό σύστημα, αναφέρει Το Βήμα.

Την αλλαγή τρόπου διενέργειας των ελέγχων και γενικότερα της επικρατούσας αντίληψης περί ελέγχου του συνόλου των επιχειρήσεων συνέστησε κλιμάκιο του ΔΝΤ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Γκαργκάνας: Με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών συναντάται σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο κ. Γκαργκάνας ανησυχεί από την έκρηξη των δανείων.

ΓΣΕΕ: Πρόσκληση στη ΓΣΕΕ να συμμετάσχει στο διάλογο που θα ξεκινήσει το 2006 για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αλλά και για τη φορολογική μεταρρύθμιση, απηύθυνε χθες στη διοίκηση της ΓΣΕΕ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σύμφωνα με την Ημερησία.

Μεταρρυθμίσεις: Διεύρυνση του κύκλου των μεταρρυθμίσεων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, στέλνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα προς τα υπουργεία και γενικά σε ολόκληρη την κρατική μηχανή για περιορισμό της σπατάλης και των περιττών δαπανών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Πετρέλαιο: Σε νέο ράλι ώθησε χθες τις τιμές του πετρελαίου η διαφαινόμενη απόφαση του ΟΠΕΚ να μη διαθέσει στην αγορά επιπλέον ποσότητες αργού, σημειώνει η Καθημερινή.

Νέο άλμα, της τάξης των 3,5 δολαρίων, έκαναν χθες οι διεθνείς πετρελαϊκές τιμές, αναφέρει το Κέρδος.

Στεγαστικά Δάνεια: Εξαιρετικά θετικές είναι οι προοπτικές της στεγαστικής πίστης στην Ελλάδα και των τραπεζών που χορηγούν στεγαστικά δάνεια μέχρι και το 2015, με πολλαπλά ευνοϊκές συνέπειες για τις οικοδομικές επιχειρήσεις και την κτηματαγορά, επισημαίνει το Κέρδος.

Ολυμπιακή: Τη δημιουργία ενός μεικτού επιχειρηματικού σχήματος, στο οποίο θα μετέχει και το Δημόσιο, χωρίς όμως να διατηρήσει τη διαχείριση και την πλειοψηφία της Ολυμπιακής, επιδιώκει πλέον η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα, τονίζει Το Βήμα.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας επιβεβαιώνει την Ελευθεροτυπία ότι μελετάται σχήμα Δημοσίου και κερδοφόρων ΔΕΚΟ.

Εμπορική: Με τιμή διάθεσης τα 15 ευρώ και αναλογία 5 νέες για 20 παλαιές θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, συνολικού ύψους 397 εκατ. ευρώ, αναφέρει Το Βήμα.

Στα 46 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Εμπορικής Τράπεζας στο πρώτο εξάμηνο του 2005, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία αποδίδει η στροφή της τράπεζας σε εργασίες λιανικής τραπεζικής.

ΟΤΕ: Ξεκινά ο έλεγχος της Ε.Ε. για την εθελουσία αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει ότι καταρχάς θα κριθεί αν υφίσταται ή όχι νομικό θέμα.

ΔΕΗ: Συστηματική προσπάθεια για υπαγόρευση συγκεκριμένων και αμφιλεγόμενων επιλογών στη ΔΕΗ αλλά και την υπονόμευση του προέδρου του οργανισμού κ. Γ. Παλαιοκρασσά επιχειρούν υψηλά ιστάμενοι παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Για επαφές της ΔΕΗ με EdF και Edison κάνει λόγο η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι η Επιχείρηση βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών σε Βαλκάνια και Ευρώπη.

ΕΥΔΑΠ: Θέμα εθελουσίας εξόδου ή ακόμη και ιδιωτικοποίησης τμήματος ή του συνόλου της ΕΥΔΑΠ θέτει με ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση της Ν.Δ. στην επιχείρηση, προκαλώντας τον εκνευρισμό στη διοίκησή της, επισημαίνει η Καθημερινή.

Plias: Απέδωσε καρπούς η αναδιάρθρωση της Plias, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας ότι οι ζημίες μειώθηκαν στα 1,8 εκατ. ευρώ.

ΔΕΠΑ: Η μετοχοποίηση και η διάσπαση σε δυο εταιρίες φέρεται να είναι η τελική επιλογή για τη ΔΕΠΑ σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v