Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, πιθανές ρευστοποιήσεις

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις και με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση, ενώ μερίδα των αναλυτών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών. Οι ευρωπαϊκές αγορές πάντως εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της τάσης.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, πιθανές ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis σημειώνει πως η εγχώρια αγορά έχει καταγράψει τάσεις αποκόμισης κερδών στα τρέχοντα επίπεδα την τελευταία εβδομάδα, συμπληρώνοντας πως η ψυχολογία των επενδυτών είναι επιβαρημένη, λόγω των πιέσεων που καταγράφονται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει πως η εικόνα της Σοφοκλέους δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους θα διεξαχθεί χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ενδέχεται να συνεχιστούν οι ”ήπιες” πιέσεις πώλησης.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά ότι οι τάσεις συσσώρευσης θα συνεχιστούν και σήμερα, εν τω μέσω χαμηλών όγκων συναλλαγών και στο πλαίσιο της απουσίας σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως διατηρεί την άποψή της ότι το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο για τη Σοφοκλέους, προσθέτοντας ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να ανακτηθεί σύντομα.

Επισημαίνει, όμως, πως ενδεχόμενο ”αδύναμο” άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές είναι πιθανό να οδηγήσει σε κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Χαμηλότερα εκτιμά η Eurocorp ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε συνέχεια της αρνητικής ψυχολογίας που εκδηλώθηκε χθες στις αμερικανικές αγορές, με τη Σοφοκλέους να κινείται με ανάλογη διάθεση.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 0,24% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 155 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως οι ήπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών ήταν το βασικό χαρακτηριστικό μιας ”ήσυχης” συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v