Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο ”Βου” Λιάπη και το σχέδιο Γάμα...

Για την Ολυμπιακή Αεροπορία υπάρχει σχέδιο ”Βου” (κατά Μιχάλη Λιάπη) και σχέδιο Γάμα. Το σχέδιο Α δεν υπήρξε ποτέ, απ’ ό,τι αποδείχτηκε. Προς το παρόν βρισκόμαστε στο σχέδιο Γάμα. Το σχέδιο ”Βου”, του κυρίου Λιάπη, αγνοείται, όπως και το αν αυτή η κυβέρνηση γνωρίζει τι ακριβώς κάνει στην περίπτωση της Ολυμπιακής.

Το σχέδιο ”Βου” Λιάπη και το σχέδιο Γάμα...
Για την Ολυμπιακή Αεροπορία υπάρχει σχέδιο ”Βου” (κατά Μιχάλη Λιάπη) και σχέδιο Γάμα. Το σχέδιο Α δεν υπήρξε ποτέ, απ’ ό,τι αποδείχτηκε. Προς το παρόν βρισκόμαστε στο σχέδιο Γάμα.

Το σχέδιο ”Βου”, του κυρίου Λιάπη, αγνοείται, όπως και το αν αυτή η κυβέρνηση γνωρίζει τι ακριβώς κάνει στην περίπτωση της Ολυμπιακής.

Μόλις προχuές ένας συνδικαλιστής της Ολυμπιακής δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας φρόντισαν ώστε ο κ. Μαντέλης να μην εκλεγεί βουλευτής στη Β΄ Αθήνας, επειδή είχε δυσαρεστήσει, ο δυστυχής, με τις δηλώσεις του τον εκλεκτό λαό της Ολυμπιακής.

Φανταζόμαστε ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, φοβάται ακριβώς αυτό. Μην τυχόν και χάσει τα 30.000 – 50.000 ”κουκιά” των εργαζομένων της Ολυμπιακής και των οικογενειών τους.

Οι κύριοι συνδικαλιστές, ωστόσο, δεν είχαν αντιδράσει όταν έμπαιναν από το παράθυρο χιλιάδες συμβασιούχοι στην εταιρία. Όταν οι διοικήσεις έκαναν ”πάρτι” με τα λεφτά των Eλλήνων φορολογουμένων.

Δεν αντέδρασαν επειδή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι δέσμιες των κομματικών τους ταυτοτήτων. Κομματικοί υπάλληλοι είναι οι άνθρωποι και τώρα νιώθουν ότι προδίδονται από τη στάση που έχουν τηρήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά γι’ αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι... Ουδείς ρώτησε, όμως, τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής ποιος τους διόρισε.

Γιατί αυτοί βρήκαν δουλειά στην Ολυμπιακή Αεροπορία και όχι στα Κλωστήρια Ναούσης ή στον Κεράνη, όπως κάποιοι άλλοι ”μη προνομιούχοι” Έλληνες.

Πρέπει να υπάρχει εθνικός αερομεταφορέας; Όχι! Διότι θα φτάσουμε και πάλι στο ίδιο σημείο! Δεν θα αλλάξει κάτι στη Νέα Ολυμπιακή. Μόλις περάσει λίγος χρόνος θα αρχίσουν και πάλι οι προσλήψεις από το παράθυρο και η εκάστοτε κομματικά διορισμένη διοίκηση θα δαπανά τα χρήματά μας σε μεγαλόπνοα επιχειρηματικά σχέδια...

Το σχέδιο Γάμα, το σχέδιο που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή, είναι ό,τι χειρότερο. Είναι ένα σχέδιο όπου η μόνη στρατηγική του είναι ότι δεν υπάρχει στρατηγική.

Οι θέσεις και οι απόψεις αλλάζουν μέρα με την ημέρα. Όπου φυσά ο άνεμος. Μόνο που αυτή τη φορά ο άνεμος βρίσκεται κόντρα και μας επιστρέφει όσες ακαθαρσίες προσπαθούμε άτσαλα να ξεφορτωθούμε...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v