Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Αδύναμη” η ψυχολογία, από την Ευρώπη η τάση

”Αδύναμη” παραμένει η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά, η οποία συνεχίζει να ακολουθεί την πορεία των ξένων, για τις οποίες οι αναλυτές προβλέπουν πτωτικό άνοιγμα. Η εικόνα των διεθνών αγορών παραμένει πάντως ουσιαστική για τη διαμόρφωση της τάσης της Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων.

ΑΧΕ: ”Αδύναμη” η ψυχολογία, από την Ευρώπη η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η ψυχολογία που επικρατεί στις ξένες αγορές θα συνεχίσει να αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα στη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

”Αδύναμη” παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών, εκτιμά η Marfin Analysis.

Από την πλευρά της, η Proton Securities προβλέπει ότι η εγχώρια αγορά θα ανοίξει ”προσεκτικά” επηρεασμένη από την ψυχολογία των ξένων αγορών, για τις οποίες αναμένει πτωτικό άνοιγμα λόγω, μεταξύ άλλων, των αυξημένων τιμών του πετρελαίου.

Η Εγνατία Finance σημειώνει ότι η κίνηση της Σοφοκλέους είναι αναμενόμενη και ανάλογη με την πορεία των ξένων αγορών, οι οποίες έχουν επηρεαστεί από τις ανησυχίες που επικρατούν αναφορικά με το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.

Επιπλέον, η Εγνατία Finance σημειώνει πως η χθεσινή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη ήταν μέρος των κινήσεων συσσώρευσης, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει απολέσει μόλις 3,5% από τα υψηλά έτους.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να υπεραποδίδει μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ συμπληρώνει ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί στα τρέχοντα ή σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα.

Τη συνέχιση της ”αδυναμίας” προβλέπει η Σίγμα Securities, μέχρις ότου τουλάχιστον προκύψουν θετικές εξελίξεις ή αναδειχθούν ορισμένοι καταλύτες οι οποίοι και θα μπορέσουν να επηρεάσουν την αγορά.

Χαμηλότερα εκτιμά η Eurocorp ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τη χθεσινή κίνηση της Wall, ενώ παράλληλα σημειώνει πως την πορεία των διεθνών αγορών αναμένεται να ακολουθήσει και η Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 1% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει ότι η ελληνική αγορά ακολούθησε την πορεία των ξένων.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει ότι βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών σε όλο το ταμπλό, ενώ προσθέτει ότι ο FTSE-20 υποχώρησε κατά 1,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v