Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήταν στραβό το κλήμα

Ήταν στραβό το κλήμα, ήρθαν και οι εξελίξεις για το Τ+3, με αποτέλεσμα να πιεστεί χαμηλότερα η αγορά. Αδύναμη από τον τραπεζικό κλάδο εμφανίζεται η μετοχή της Alpha bank, με μικρά κέρδη κινούνται Eurobank, ΟΤΕ, τη στιγμή που η εικόνα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Ευκαιρίες αγορών, σε χαμηλότερα, όμως, επίπεδα τιμών, μετά την ολοκλήρωση της διόρθωσης διαβλέπουν ορισμένοι αναλυτές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εγινε μύλος η αγορά.

Σε μία στιγμή που ήταν εμφανής η αδυναμία ορισμένων μετοχών του FTSE-20 και βάραινε το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήρθε και η... αιφνιδιαστική κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επιδεινώσει την κατάσταση.

Έτσι, παρά το ότι ο FTSE-20 διολισθαίνει λίγο χαμηλότερα των 1.785 μονάδων (-0,8%), είναι δραματική η εικόνα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ακριβώς σε εκείνο το κομμάτι της αγοράς, όπου από την αρχή του μήνα είχαν δημιουργηθεί βάσιμες ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Μάλιστα η στροφή ορισμένων ισχυρών παικτών όπως η Π&Κ και η Alpha Finance έδειχνε να οδηγηθεί σε διεύρυνση της επενδυτικής πίτας.

Από τεχνικής πλευράς, η βραχυπρόθεσμα πτωτική φορά του FTSE-20 φαίνεται να πιέζεται κυρίως από την Alpha Bank και λιγότερο από την Εθνική.

Η μετοχή της Alpha εμφανίζεται και πάλι ως η πιο αδύναμη από τις πέντε ισχυρές του κλάδου, ενώ η Eurobank φτάνει μέχρι τα 24,34 ευρώ.

Από το μέτωπο της Εμπορικής (δες σχετικό θέμα), φαίνεται πως οι Γάλλοι κρατούν καλά κλειστά τα χαρτιά τους δίνοντας ”τροφή” σε όλα τα ενδεχόμενα.

Με αυξημένες συναλλαγές η Motor Oil διαμορφώνεται στα 17,78 ευρώ (1,14%) και ο ΟΤΕ στα 16,54 ευρώ (0,49%).

Για το μεσαίο – χαμηλότερο χώρο, είναι προφανές πως οι εξελίξεις διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και η αρνητική προεξόφληση από την εφαρμογή κάποια στιγμή του σχετικού μέτρου.

Δεν είναι τυχαίο πως οι συναλλαγές για μετοχές πέραν του FTSE-20 έχουν μειωθεί μέχρι και 15%-20%, ενώ με βάση τον μέχρι στιγμής τζίρο παραμένουν υψηλές σε Αsko (9,1%), Intersys (5,7%), ΕΛΒΕ (5,3%), Δέλτα Συμμετοχών (5%), Sprider (3,6%), Info Quest (2,7%), Ρόκας (2,7%) και λίγες ακόμη μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v