Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναδιαρθρώσεις άνωθεν των 3.050 μονάδων

Υπερισχύουν οι αγοραστές στην Alpha Bank οδηγώντας μέχρι και 2,4% υψηλότερα τη μετοχή. Αυξημένη εμπορευσιμότητα σε Αγροτική, ΟΤΕ-Cosmote, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές, λίγο υψηλότερα των 3.050 μονάδων επιχειρείται αναδιάρθρωση θέσεων ξένων χαρτοφυλακίων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα... μουλωχτά διαμορφώνεται υψηλότερα ο Γ.Δ.

Η ενίσχυση των αγοραστών μετά τις 13:30 στη μετοχή της Alpha οδήγησε μέχρι και 2,4% υψηλότερα τον τίτλο στα 22,36 ευρώ.

Οι συναλλαγές παραμένουν υψηλές προσεγγίζοντας το περίπου 2 εκατ. τεμάχια, ενώ συνολικότερα στον τζίρο θα πρέπει να υπολογιστούν τα πλέον τα 3,3 εκατ. τεμαχίων της Αγροτικής (στο +5,65%), η αυξημένη εμπορευσιμότητα των Cosmote, ΕΛΠΕ, Intracom και βεβαίως τα 2,7 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με αναλυτές, με βάση τις 3.050 μονάδες φαίνεται να αναδιαρθρώνεται μέρος των χαρτοφυλακίων ξένων επενδυτικών οίκων.

Εκτίμηση που ενισχύεται από το γεγονός πως αυξημένες συναλλαγές σημειώνονται στη μετοχή της Motor Oil και των ΕΛΠΕ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 2,5, με τις μετοχές των Attica Group, Chipita, Intralot, EXAE, Εγνατία, Ιατρικό Αθηνών, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίου και Μαΐλλη να ξεχωρίζουν από το μεσαίο χώρο.

Οι συναλλαγές των περίπου 150 εκατ. ευρώ θεωρούνται συγκριτικά λίγες, εάν συνεκτιμηθούν οι προσυμφωνημένες πράξεις και η αυξημένη εμπορευσιμότητα της Αγροτικής Τράπεζας και των ΟΤΕ-Cosmote.

Για τη συνέχεια, θα επιμείνουμε στην τάση της Alpha Bank, όπου επιχειρείται αναστροφή της τάσης με την υπερίσχυση των αγοραστών στην απορρόφηση της προσφοράς που εκδηλώνεται στον ΟΤΕ (υψηλότερα των 16 ευρώ) και της επιβεβαίωσης της ανοδικής φοράς της Εθνικής, που ενισχύεται κατά 1,17% προς τα 29,4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v