Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Οι εταιρίες Ιντραλότ και Νεοχημική πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ οι Ελληνική Υφαντουργία, Καρδασιλάρης και Fashion Box προχωρούν στην καταβολή μερίσματος. Ο πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς, Αλέξιος Πιλάβιος, πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου με θέμα τα εκτελεστικά μέτρα σε εφαρμογή του νόμου για την προστασία της κεφαλαιαγοράς. Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για θέματα ενέργειας.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Αποκοπή μερισμάτων

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: 0,02 ευρώ.

ALSINCO: 0,021 ευρώ.

ΕΡΓΑΣ: 0,015 ευρώ.

Γενικές συνελεύσεις

ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 13:00, στο Πολιτιστικό Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο CAPSIS, (οδός Πάρνωνος 10, Μαρούσι Αττικής), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ορισμός των ανεξάρτητων μελών του, σύμφωνα με το Ν. 3016/2002 όπως τροποποιημένος ισχύει.

2. Άλλα θέματα και ανακοινώσεις. Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην πιο πάνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση, οφείλουν να καταθέσουν στα γραφεία της Εταιρείας (Κηφισίας 64 & Πρεμετής 3, Μαρούσι) Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών για Συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών καθώς και τα τυχόν πληρεξούσια έγγραφα τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Για την έκδοση της παραπάνω βεβαίωσης οι μέτοχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση προς το Κ.Α.Α. μέσω του Χειριστή τους (Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή Εταιρεία) ή σε περίπτωση που δεν έχουν Χειριστή, απευθείας στο Κ.Α.Α.

ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ Λ.Β. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.: Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 17:00, στο ξενοδοχείο ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ (αίθουσα Athenaeum Conference Center), Λεωφόρο Συγγρού 89-93, Αθήνα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Τροποποίηση των άρθρων 1,4 και 38 του καταστατικού. Για να μετάσχουν στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους μέσω του Χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. και να καταθέσουν στην εταιρεία (Πεντέλης 34, Π. Φάληρο, Τμήμα Μετόχων, τηλ. 210- 9460400) την σχετική βεβαίωση δέσμευσης μετοχών πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα συνεδριάσεως. Σε περίπτωση που οι μετοχές βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό στο Σ.Α.Τ., οι μέτοχοι πρέπει να δεσμεύσουν με δήλωσή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους και να καταθέσουν στην εταιρεία (Πεντέλης 34, Π. Φάληρο, Τμήμα Μετόχων, τηλ. 210- 9460400), Τμήμα Μετόχων, τηλ. 210-9460400) την σχετική βεβαίωση δέσμευσης μετοχών πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα συνεδριάσεως. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να κατατεθούν στην εταιρεία και τα πληρεξούσια έγγραφα των μετόχων που θα συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση με αντιπρόσωπο.

Διάφορα

Συνεδριάζει, στις 10:30 π.μ., στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, η Κυβερνητική Επιτροπή, με θέμα την πολιτική σε ζητήματα παλιννοστούντων. Εισηγητής θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος.

Αμέσως μετά, στις 12:00 μ.μ., θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και ειδικότερα ζητήματα ενεργειακής πολιτικής. Εισηγητής θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας. Επίσης, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα εισηγηθεί για τις προαγωγές σε ανώτατα δικαστήρια της χώρας.

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της εταιρίας ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ Α.Ε.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με μέγιστο όριο ημερήσιας διακύμανσης της τιμής +10%, το οποίο κάτω από τις προϋποθέσεις που ορίζει η υπ’ αριθ. 2/319/9.12.2004 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επεκτείνεται σε +20%.

Καταβολή μερισμάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ0,090 ευρώ.

FASHION BOX: 0,030 ευρώ.

ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ: 0,047 ευρώ.

Συνεντεύξεις τύπου

O Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξιος Πιλάβιος, πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου στις 13:00 μ.μ., στα γραφεία της Επιτροπής (Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου, 4ος όροφος) με θέμα τα εκτελεστικά μέτρα σε εφαρμογή του νόμου 3340/05 ”για την προστασία της κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες και πράξεις χειραγώγησης της αγοράς”.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Μάιος).

Ευρωζώνη

- Λιανικό εμπόριο (Μάιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v