Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βαριά χαρτιά” δίνουν τον τόνο

Στην Εθνική, όπου ο ένας μετά τον άλλον οι ξένοι οίκοι αναθεωρούν την τιμή–στόχο, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον και για τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς. Σε ανάλογη διαδικασία βρίσκεται και η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ οι Alpha Bank και ΟΠΑΠ θεωρούνται ρυθμιστές της βραχυπρόθεσμης τάσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

H J&P Morgan με την αναθεώρηση του πήχη για την Εθνική στα 37 ευρώ στοχοθετεί μεσοπρόθεσμα την τάση του FTSE-20.

Ο ξένος οίκος έρχεται να επικυρώσει ανάλογη θετική διάθεση διαχειριστών και επενδυτικών φορέων, που μέσω της Εθνικής επιχειρούν και προσβλέπουν σε υπεραπόδοση της επιλογής τους και κατ’ επέκταση της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η προσφορά χθες στη μετοχή της Εθνικής ήταν συγκριτικά περιορισμένη, σε σύγκριση με τις συναλλαγές των προηγούμενων συνεδριάσεων και την απόδοση της μετοχής.

Σε ανάλογη διαδικασία συσσώρευσης, με ενδεχόμενη περαιτέρω μικρή διολίσθηση, βρίσκεται και ο ΟΤΕ, όπου επίσης οι ξένοι στοχοθετούν υψηλότερα τις απαιτήσεις τους.

Όπως και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, άλλωστε, εν όψει του μετατρέψιμου ομολογιακού στις 2 Αυγούστου.

Ζητούμενα για την τάση του FTSE-20 παραμένουν η βραχυπρόθεσμη διακύμανση μετοχών όπως Alpha, ΟΠΑΠ, αλλά και το ενδεχόμενο υπεραντίδρασης της Eurobank, κάτι που από τεχνικής πλευράς δικαιολογείται, σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών.

Στην περίπτωση που η αγορά, συνολικά, κινηθεί και σήμερα λίγο χαμηλότερα, θα πρέπει να προσεχθεί –όπως και χθες- η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών του ”μεσαίου χώρου”, που με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου εμφανίζουν μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με τους κλαδικούς δείκτες όπου εντάσσονται.

Γενικότερα στην αγορά επικρατεί η αίσθηση πως για το τμήμα εκείνο όπου ενεργοποιούνται ξένοι και ισχυροί Έλληνες συνεργάτες τους, η διόρθωση προσφέρεται για επανατοποθετήσεις, μικρής έκτασης κατοχύρωση υπεραξιών και αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v