Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση

Από τις ξένες αγορές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα αναζητήσει την τάση η Σοφοκλέους, ενώ μερίδα των αναλυτών χαρακτηρίζει ”λογική” τη συσσώρευση προτού ο Γενικός Δείκτης προσπαθήσει να κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα. ΟΠΑΠ και τράπεζες στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση.

Συσσώρευση εμφάνισε η αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τάση που ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα, εκτιμά η Εγνατία Finance.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για την αγορά, συμπληρώνοντας πως οι κινήσεις συσσώρευσης είναι λογικές στην παρούσα φάση, προτού ο Γενικός Δείκτης προσπαθήσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων, η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να αναζητά την τάση από τις ξένες αγορές, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν οριακά χαμηλότερα σήμερα, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν όσον αφορά στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, εκτιμά η Eurocorp, η οποία συμπληρώνει πως σε ανάλογη κίνηση ενδέχεται να επιδοθεί και η Σοφοκλέους.

Η μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, αλλά και οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την Alpha Finance.

Τι έγινε χθες: Η αγορά έκλεισε πτωτικά, με απώλειες 0,33%, µε τη δραστηριότητα να επικεντρώνεται σε Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Αγροτική Τράπεζα, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο FTSE-20 έκλεισε 0,17% χαµηλότερα, µε την EFG Eurobank, τον ΟΠΑΠ και τη ∆ΕΗ να υπεραποδίδουν, ενώ ο FTSE-40 κατέγραψε απώλειες 2,06% εξαιτίας της µείωσης της δεικτοβαρούς Αγροτικής Τράπεζας (-13,89%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v