Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στο διάλογο για το Εργασιακό, στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον βασικό μέτοχο, στο ενδεχόμενο να φτάσει το πετρέλαιο στα 80 δολάρια το βαρέλι, στην πτώση του ευρώ, στην μηνυτήρια αναφορά κατά της Hitech, αλλά και στη νέα μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο διάλογο για το Εργασιακό, στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον βασικό μέτοχο, στο ενδεχόμενο να φτάσει το πετρέλαιο στα 80 δολάρια το βαρέλι, στην πτώση του ευρώ, στην μηνυτήρια αναφορά κατά της Hitech, αλλά και στη νέα μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Βασικός Μέτοχος: Νέα παραπομπή της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφασίζει σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα του βασικού μετόχου, τονίζει Το Βήμα.

Έβερτ: Με νέο ”αντάρτικο” απειλεί ο Έβερτ σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ”πονοκέφαλο” προκαλούν στο Μαξίμου οι ενδοκυβερνητικές τριβές.

Εργασιακό: Διάλογο για την οριστικοποίηση των αλλαγών του εργασιακού νόμου 2874/2000 προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης με επιστολή του προς τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ, με στόχο να ολοκληρωθεί το θέμα μέσα στο καλοκαίρι, αναφέρει η Καθημερινή.

Με στόχο τις άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου αφενός μέχρι τις επόμενες εκλογές να έχουν αμβλυνθεί οι όποιες εντάσεις προκληθούν στην κοινωνία και αφετέρου να δοθεί πνοή στην αγορά, η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στο Εργασιακό και μειώνει το κόστος των υπερωριών, ενώ παράλληλα ελαστικοποιεί το οκτάωρο, σημειώνει το Κέρδος.

Πρόσκληση για διάλογο στο Εργασιακό θα απευθύνει σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας απευθύνει πρόσκληση στους κοινωνικούς εταίρους, επισημαίνει η Εξπρές.

Κλείσιμο Τεμπών, Ισθμού και Ρίου – Αντιρρίου προτείνουν για τις 13 Ιουλίου οι επαγγελματοβιομηχανίες που αρχίζουν κινητοποιήσεις για το ωράριο, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

ΟΟΣΑ: Ωρολογιακή ”βόμβα” χαρακτηρίζει ο ΟΟΣΑ το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα και προβλέπει ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρή δημοσιονομική κρίση, τονίζει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Δεκατέσσερις μόλις εισηγμένες αύξησαν περισσότερο τα ξένα κεφάλαια το 2004 σε σύγκριση με το 2003 και κατάφεραν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων τους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα κάλυψης των χρηματοοικονομικών εξόδων τους, επισημαίνει το Κέρδος.

Πετρέλαιο: Μέχρι τα 80 δολάρια το βαρέλι μπορεί να φτάσει το πετρέλαιο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ευρώ: Από το κακό στο χειρότερο πάει το ευρώ σύμφωνα με Το Βήμα, που επισημαίνει πως η νέα μεγάλη πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος στα 1,1889 δολάρια εκτιμάται ότι άνοιξε τον δρόμο για τη ”βουτιά” στα 1,15 δολάρια.

Ακτοπλοΐα: Σε αυξήσεις στις τιμές των ναύλων των επιβατών που ταξιδεύουν σε διακεκριμένες θέσεις από ένα έως τρία ευρώ προσανατολίζονται οι εταιρίες, αναφέρει Το Βήμα.

Εθνική: Δεν θα επιβαρυνθούν με τόκους υπερημερίας οι οφειλές των πελατών της Εθνικής Τράπεζας, εφόσον εξοφληθούν κανονικά έως τις 12 Ιουλίου, σημειώνει η Καθημερινή.

”Το στοίχημα σήμερα είναι η επένδυση στην ποιότητα. Η ποιότητα είναι εκείνη που μπορεί να καλύψει το κενό από την απώλεια του όπλου της ανταγωνιστικότητας κόστους”, τόνισε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, σύμφωνα με το Κέρδος.

Eurobank: Εκτός των σχεδίων της Eurobank βρίσκεται η Emporiki, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η Eurobank δεν φέρεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον ακόμη και εάν αποχωρήσει η Credit Agricole.

ΟΠΑΠ: Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ προχώρησε η Credit Suisse σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη για τον Οργανισμό.

Στις 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές για τη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ σύμφωνα με την Ημερησία.

ΕΧΑΕ: Τους μελλοντικούς στόχους της ΕΧΑΕ παραθέτει ο πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σπ. Καπράλος, σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική, όπου παράλληλα αποτιμά το έργο που έχει γίνει.

Intracom: Νέα έδρα εγκατάστασης αναζητά η Intracom, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως εντός έξι μηνών ολοκληρώνεται η μελέτη μετεγκατάστασης της παραγωγικής μονάδας της εταιρίας.

Τα μεταφορά της σε Ρουμανία και Βουλγαρία εξετάζει η Intracom σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία προσθέτει ότι ανάλογες κινήσεις εξετάζουν διακριτικά και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις.

Για ”βόμβα” από την Intracom κάνουν λόγο Τα Νέα, που επισημαίνουν ότι η εταιρία απειλεί να φύγει το 2006, συμπληρώνοντας πως κινδυνεύουν 3.000 θέσεις.

Hitech: Στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά του προέδρου της Hitech επειδή προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από την εταιρία αναφέρεται Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v