Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους

Επικεντρωμένο στις τραπεζικές μετοχές παραμένει το ενδιαφέρον, με τον καθαρό τζίρο να διαμορφώνεται στα περίπου 24,5 εκατ. ευρώ στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης. Λίγο χαμηλότερα η μετοχή του ΟΤΕ, με τους αγοραστές, όμως, να επιμένουν. Ελάχιστες οι ενδιαφέρουσες επιμέρους κινήσεις σε μετοχές του μεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ελάχιστη προσφορά που εκδηλώθηκε χθες στη μετοχή της Εθνικής, και που έγινε ακόμη λιγότερη στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, οδήγησε μετά τις 11:30 τους αγοραστές σε υψηλότερες τιμές.

Έτσι, σταδιακά η μετοχή της Εθνικής από το +0,16% έφτασε στο +0,96% και στην τιμή των 29,30 ευρώ.

Στο επίπεδο αυτό οι πωλήσεις περιορίσθηκαν ακόμη περισσότερο, τη στιγμή που παρέμεινε ισχυρή η ζήτηση από οίκους του εξωτερικού.

Να σημειωθεί πως στη μετοχή της Εθνικής, με βάση τα μέχρι τώρα υπάρχοντα στοιχεία, δεν έχει ενεργοποιηθεί– εμφανώς– πρόγραμμα αγορών, κάτι που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι να τοποθετηθούν είναι μέχρι στιγμής μεμονωμένοι επενδυτές και χαρτοφυλάκια.

Στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί πρόγραμμα αγοράς, κάτι που προφανώς θα αναδειχθεί από την αύξηση των συναλλαγών, θα πρέπει να αναμένεται υπέρβαση των 30 ευρώ.

Όμως, από τις πέντε ισχυρότερες τραπεζικές μετοχές, την ισχυρότερη τάση, σύμφωνα με αναλυτές, εμφανίζει η Πειραιώς.

Από τα 15,5 ευρώ μέχρι τα 15,8 ευρώ εμφανίζονται αγοραστές στη μετοχή, με το ενδιαφέρον να παραμένει ενεργό τις τελευταίες ημέρες.

Η μετοχή της Eurobank αντιδρά θετικά κατά 0,5% στα 25,46 ευρώ, ενώ στην Alpha η τάση είναι μεν ανοδική κατά 0,70% στα 21,98 ευρώ, αλλά και στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις οι πωλητές εμφανίζονται μετά τις 13-13:30.

Η μετοχή του ΟΤΕ διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα, στα 16,32 ευρώ, μικρή διόρθωση που ωστόσο δεν... πείθει, καθότι η πορεία της μετοχής είναι... προδιαγεγραμμένη.

Στη μετοχή της Αγροτικής, οι συναλλαγές στις 11:50 ξεπερνούσαν το ένα εκατ. τεμάχια, με τους αγοραστές – πωλητές να τοποθετούνται στα 2,52 ευρώ - 2,53 ευρώ αντίστοιχα.

Ο τζίρος των πρώτων περίπου 50 λεπτών διαμορφωνόταν στα 29 εκατ. ευρώ, ο δε καθαρός τζίρος έφτανε στα 24,5 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τις 13:00-13:30 ενδιαφέρον παρουσιάζει η διακύμανση της Εθνικής, της Πειραιώς, και βεβαίως, από τα μισά και μετά της συνεδρίασης, της Alpha.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v