Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η επιστολή της κυβέρνησης προς την Κομισιόν για τον βασικό μέτοχο, ο νόμος για την κατάχρηση της χρηματιστηριακής αγοράς, η αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η επιστολή της κυβέρνησης προς την Κομισιόν για τον βασικό μέτοχο, ο νόμος για την κατάχρηση της χρηματιστηριακής αγοράς, η αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Βασικός Μέτοχος: Ασθμαίνουσα η κυβέρνηση ενημέρωσε νύχτα με επιστολή (προχθές το βράδυ) τις Βρυξέλλες για την αναστολή και του προηγούμενου νόμου (του ΠΑΣΟΚ) για τον βασικό μέτοχο υπακούοντας στο τελεσίγραφο του ”χαμηλόβαθμου υπαλλήλου” και σπεύδει με εγκύκλιο προς το ΕΣΡ να δώσει οδηγίες ώστε σταματήσει η έκδοση των λεγόμενων πιστοποιητικών διαφάνειας, σημειώνει Το Βήμα.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: ”Τέλος εποχής για τα παπαγαλάκια και τους μάγκες που ανεβοκατεβάζουν τις τιμές των μετοχών. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δραστηριοποιούνται πλέον σε μια νέα αγορά”, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλ. Πιλάβιος αναφερόμενος στα εκτελεστικά μέτρα της Επιτροπής που συνοδεύουν τον νόμο περί κατάχρησης αγοράς, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από τις 11 Ιουλίου, τονίζει Το Βήμα.

Για νέα εποχή και πνοή στη Σοφοκλέους κάνει λόγο η Καθημερινή, η οποία επισημαίνει ότι από τη Δευτέρα ισχύει ο νέος νόμος για την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων.

Την πεποίθησή του ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή όπου δεν έχουν καμία θέση, αλλά και περιθώριο ύπαρξης νοσηρά φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος εξέφρασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξης Πιλάβιος, κατά την παρουσίαση των κανονιστικών μέτρων του νόμου περί ”Κατάχρησης της Αγοράς”, τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Δανεισμός: Στα 30 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο δανεισμός του Δημοσίου στο πρώτο εξάμηνο του έτους σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως καλύφθηκε ήδη το 88% του ετήσιου στόχου.

Πλαστά Τιμολόγια: Φρένο στη διακίνηση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, που στην κυριολεξία έχουν κατακλύσει την αγορά, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων των επιχειρήσεων, αναφέρει η Καθημερινή.

Ενέργεια: Επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ στον τομέα της ενέργειας αναμένει η κυβέρνηση για την περίοδο 2005-2009 σημειώνει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως οι επενδύσεις θα καλύψουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, δηλαδή έρευνα και εκμετάλλευση, υποδομές στο αέριο και το πετρέλαιο, ηλεκτροπαραγωγή και αξιοποίηση φυσικού αερίου.

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Υπερδιπλασιάζεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συλλάβει τους λαθρεμπόρους, επισημαίνει Το Βήμα.

Με πετρο-φόρο 1,3 δισ. ευρώ θα επιβαρυνθούν τον χειμώνα οι καταναλωτές των πόλεων και οι αγρότες από τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ενιαιοποίηση φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, για να χτυπηθεί, όπως ανακοινώθηκε, το λαθρεμπόριο, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Ασφαλιστικές: Ισχυρό χτύπημα δέχτηκαν οι εισηγμένες ασφαλιστικές εταιρίες από την εφαρμογή των ΔΛΠ, δημιουργώντας νέα πρόσθετα προβλήματα σε ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς επλήγη καίρια ένας βασικός πυλώνας του σημειώνει το Κέρδος.

Σούπερ Μάρκετ: Πρόστιμα υψηλότερα κατά 60% από αυτά που προέβλεπε η εισήγηση επέβαλε τελικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος και τις επτά αλυσίδες για τις υποθέσεις τόσο της εναρμονισμένης πρακτικής σε θέματα εκπτώσεων όσο και για τις συναντήσεις στο Sofitel, σημειώνει Το Βήμα.

Yachting: Μεγάλη ανάπτυξη παρουσιάζει ο κλάδος του yachting τα τελευταία χρόνια, με τα έτη 2002 και 2003 να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις, αναφέρει το Κέρδος.

Εμπορική: Σχεδόν στο ήμισυ του ελλείμματος με βάση τα ΔΛΠ, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, υπολογίζεται το έλλειμμα της Εμπορικής στο επικουρικό ταμείο των εργαζομένων της με βάση τη νομοθετική ρύθμιση, σημειώνει Το Βήμα.

Στα 750 εκατ. ευρώ ανέρχεται το έλλειμμα της Εμπορικής αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει πως η Τράπεζα επιστρέφει στην κερδοφορία με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Θετικός είναι ο πρόεδρος της Εμπορικής Γ. Προβόπουλος για την Credit Agricole αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής θα είναι ύψους 450-500 εκατ. ευρώ.

RomTelecom-Cosmorom: Με κλειστές διαγωνιστικές διαδικασίες που θα απευθύνονται σε ”επιλεγμένους” προμηθευτές, απροσπέλαστες για άλλους, Έλληνες ή ξένους, ενδιαφερόμενους, που η συμμετοχή τους θα μπορούσε να ρίξει δραστικά τις τιμές, η RomTelecom και η Cosmorom αυτό το διάστημα δρομολογούν αναθέσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ με σημαντικές ουρές για μια τριετία, αναφέρει η Καθημερινή.

Intracom: Δεν φεύγει η Intracom λέει ο Σωκράτης Κόκκαλης, αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ο πρόεδρος της εταιρίας διέψευσε το περί μεταφοράς στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v