Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Mηνυτήρια αναφορά για Hitech (upd)

Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου του ΟΠΑΠ και την παροχή αδείας για διάθεση υφισταμένων μετοχών κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου με δημόσια προσφορά, ενέκρινε η Κεφαλαιαγορά. Παράλληλα, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του Ν. Σφυρή της Hitech, ενώ ζητά παρέμβαση του ΕΛΟΤ για τον ορκωτό λογιστή της εταιρίας.

Κεφαλαιαγορά: Mηνυτήρια αναφορά για Hitech (upd)
Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου του ΟΠΑΠ και την παροχή αδείας για διάθεση υφισταμένων μετοχών κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου με δημόσια προσφορά, ενέκρινε η Κεφαλαιαγορά η οποία υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του Ν. Σφυρή της Hitech.

Πιο αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 346η/4.7.2005 συνεδρίασή του αποφάσισε:

* Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας ΟΠΑΠ και την παροχή αδείας για διάθεση υφισταμένων μετοχών κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου με δημόσια προσφορά.

* Την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρίας HITECH ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, κ. Νικολάου Σφυρή επειδή, όπως προέκυψε κατά τον πρόσφατο έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προέβαινε χωρίς νόμιμη αιτία σε επανειλημμένες αναλήψεις χρηματικών ποσών από την εταιρία κατά παράβαση του άρθρου 23α του ν.2190/20.

Για την ίδια υπόθεση το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Ανάπτυξης και να υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ) για διενέργεια ποιοτικού ελέγχου αναφορικά με το έργο του ορκωτού ελεγκτή- λογιστή της ανωτέρω εταιρίας.

* Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της εταιρίας ΑΘΗΝΑ AEGIS ΑΕΛΔΕ γιατί διαπιστώθηκαν παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

---------Τι απαντά η Hitech SNT

Η Hitech SNT A.E. γνωστοποιεί ότι οι αναλήψεις που διενεργούσε κατά το παρελθόν ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Νικόλαος Σφυρής και αναφέρονται σε έλεγχο που διενήργησε στα γραφεία της εταιρίας στις 29/6/2005 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφορούσαν σε πληρωμές υποχρεώσεων της εταιρίας.

Ο λογαριασμός του προέδρου της Hitech SNT A.E. από την 31η Μαρτίου του 2005 είναι μηδενικός. Δεν ετέθη ουδέποτε και δεν τίθεται θέμα ταμειακού ελλείμματος της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v