Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup- CSFB για τις ελληνικές τράπεζες (upd)

Σύσταση ”Overweight” για τις ελληνικές τράπεζες, θέτει η Citigroup σε έκθεσή της (01/07) με τίτλο ”Προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών”. Παράλληλα η CSFB ορίζει ως επιλογές τις μετοχές Εθνική Tράπεζα, Alpha Bank και ΕFG Eurobank. Οι τιμές-στόχοι και οι συστάσεις από τους δύο οίκους.

Citigroup- CSFB για τις ελληνικές τράπεζες (upd)
Σύσταση ”Overweight” για τις ελληνικές τράπεζες, θέτει η Citigroup σε έκθεσή της (01/07) με τίτλο ”Προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών”, αναφέροντας την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την ΕFG Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς αλλά και την Εμπορική, για τις μετοχές των οποίων θέτει τιμή-στόχο και συστάσεις.

Αναλυτικότερα, η Citigroup θέτει τιμή-στόχο τα 36 ευρώ για την Εθνική, τα 28 ευρώ για την Alpha Bank και τα 27 ευρώ για την EFG Eurobank. Για την Πειραιώς η τιμή τίθεται στα 16,8 ευρώ και για την Εμπορική στα 19,2 ευρώ.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος συνιστά ”Buy” για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της EFG Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς. Για τη μετοχή της Εμπορικής η σύσταση είναι ”Sell”.

Εξάλλου η Citigroup ξεχωρίζει 11 ευρωπαϊκές τράπεζες οι οποίες να αποτελέσουν πιθανό στόχο εξαγοράς. Ανάμεσα σε αυτές αναφέρεται και η Εμπορική Τράπεζα για την οποία η υπογραμμίζεται ο ”αδύναμος ισολογισμός της”.

Τα έσοδα των ευρωπαϊκών τραπεζών το 2005 θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 6% σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της Citigroup, ωστόσο τόσο τα έσοδα τραπεζικών ιδρυμάτων της Ελλάδας όσο και μιας σειράς άλλων κρατών θα ενισχυθούν υψηλότερα. Για τη χώρας μας η πρόβλεψη κάνει λόγο για αύξηση μεταξύ 25% και 30%. Για την μερισματική απόδοση των εγχώριων τραπεζών το 2005 η Citigroup εκτιμά ότι θα κινηθεί ελαφρώς χαμηλότερα του 4%, ενώ για το μέσο των τραπεζικών ιδρυμάτων οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μερισματική απόδοση υψηλότερη του 4%.

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 4ης Ιουλίου στα 29,02 ευρώ, της Alpha στα 21,82 ευρώ, της Eurobank στα 25,34 ευρώ και της Πειραιώς στα 15,68 ευρώ. Οι τίτλοι της Εμπορικής ”έκλεισαν” στα 25,14 ευρώ.

------Ποιες μετοχές προτιμά η CSFB

Εξάλλου, οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της EFG Eurobank αποτελούν τις εγχώριες επιλογές της CSFB, σύμφωνα με έκθεση του διεθνούς οίκου (04/07) για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο διεθνής οίκος θέτει τιμή-στόχο τα 30 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, τα 23,6 ευρώ για την EFG Eurobank και τα 28 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank. H σύσταση για τις δύο πρώτες είναι ”Outperform’ και για την EFG Eurobank ”Νeutral”.

H CSFB τονίζει για την Εθνική Τράπεζα ειδικότερα την ελκυστικότητά της, την πιθανότητα επαναγοράς μετοχών, αλλά και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη των εγχώριων τραπεζών το 2005 θα ενισχυθούν κατά 32,6%, ενώ η αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται στα 14,4%. Για το δείκτη κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης (Tier I) η CSFB προβλέπει πως θα μειωθεί κατά 5,9%, ενώ για τα έσοδα από προμήθειες βλέπει αύξηση ύψους 13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v