Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερισχύουν (;) τα θετικά σενάρια

Το ”ξεπέταγμα” της μετοχής της Εμπορικής που συνέβαλε στην αντίδραση του Γ.Δ. προς τις 2.915 μονάδες, φαίνεται να ενισχύει προς ώρας το θετικό ενδεχόμενο στο ”παιχνίδι προεξόφλησης”. Σημαντικά κέρδη για ΟΠΑΠ (3%), ΕΛΠΕ, αλλά και Cosmote ”συντηρούν” το όποιο ενδιαφέρον στην αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ συντηρείται σταθερά πάνω από τις 2.900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Μικρότερης έκτασης, αλλά πολύτιμη συνδρομή παρέχεται από τη μετοχή των Εθνικής (0,4%), Πειραιώς (0,15%), Εμπορικής (1,1%) και βεβαίως ΟΤΕ-Cosmote.

Με βάση την πορεία της μετοχής της Εμπορικής μετά τις 14:20, όπου οι αγοραστές ανέβασαν ξαφνικά τον πήχη προς τα 23,80 ευρώ, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως το ”παιχνίδι προεξόφλησης” ποντάρει στην καταρχήν επίλυση του προβλήματος της Εμπορικής.

Βέβαια αναφερόμαστε σε ”παιχνίδι”, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το βαθμό επικινδυνότητας ανάλογων βραχυπρόθεσμων κινήσεων σε μετοχές αυτής της αποτίμησης.

Διαπιστώνεται, όμως, πως ο Γ.Δ. κινήθηκε προς τις 2.915 μονάδες, δηλαδή υψηλότερα από τη χθεσινή κορυφή, αλλά και από αυτήν της προηγούμενης Παρασκευής.

Φαίνεται πως ανάλογα των εξελίξεων θα διαμορφωθεί η τάση στον FTSE-20, που γύρω στις 14:30 διαμορφωνόταν πέριξ των 1.625 μονάδων (0,27%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v