Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κινήσεις σε σφιχτά όρια "stop loss"

Συμπεριφορά γιο-γιο από τους περισσότερους τραπεζικούς τίτλους στο ΧΑ. Καύσιμο στην ανοδική αντίδραση η φήμη υψηλής συμμετοχής ξένων funds στην επαναγορά. Σε υψηλό ημέρας ΔΕΗ, ΕΤΕ, Αlpha, Κύπρου. Πτώση για 3Ε. 

Συμπεριφορά γιο – γιο συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι περισσότεροι Δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι, τρανή ένδειξη της νευρικότητας που επικρατεί στις τάξεις των traders, οι οποίοι συνεχίζουν να παρασύρονται από την ημερήσια τάση, μεταφερόμενοι από αγοραστές σε πωλητές και τούμπαλιν και κινούμενοι με ιδιαίτερα σφιχτά “stop loss”.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό, ότι μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, στις επόμενες πέντε που ακολούθησαν ο Τραπεζικός δείκτης αλλάζει επί καθημερινής βάσεως τελικό πρόσημο, κάτι βέβαια που αποθαρρύνει παντελώς τα θεωρούμενα συντηρητικά χαρτοφυλάκια.


Οι φήμες για τη συμμετοχή ξένων funds στην επαναγορά χρέους

“Καύσιμο” της σημερινής ανοδικής αντίδρασης, η φήμη – εκτίμηση σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή των ξένων funds στην επαναγορά του Ελληνικού χρέους θα είναι τόσο μεγάλη, που οι Ελληνικές Τράπεζες θα συμμετάσχουν με σημαντικά μικρότερο ποσοστό, καταγράφοντας μικρότερες τελικές ζημιές. Μία εκτίμηση που μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί ακόμα μία αποτυχημένη “άσκηση επί χάρτου”.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τις μετοχές που απαρτίζουν τον 25αρη, δεν “είδαν” θετικό πρόσημο, καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Coca-Cola και Eurobank Properties, με την πρώτη (μάλιστα) να κλείνει και στο χαμηλό ημέρας.

Αντίθετα μόνιμα στο “συν” κινήθηκαν οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Κύπρου, Πειραιώς, Intralot και Alpha Bank, ενώ στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Εθνική, Κύπρου και Alpha Bank.

Στο ταμπλώ του 25αρη, όπου αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Jumbo, Folli Follie Group, μόλις τρεις τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Coca-Cola (-2,17%), Motor Oil (-0,38%), MIG (-1,26%).

Αντίθετα, με κέρδη μεγαλύτερα του 5% οι Πειραιώς, Τιτάν και Alpha Bank, του 4% οι Κύπρου, Intralot, Frigoglass και του 3% οι ΔΕΗ, Μέτκα και Εθνική, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές που απαρτίζουν τον FTSE25.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 820,63 μονάδες (16.40) και έκλεισε στις 818,71 με κέρδη 1,05%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 40,3 εκατ. από τα οποία τα 1,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΧΑΕ, Fourlis).

Όχι ιδιαίτερα ικανοποιητική η τελική εικόνα, αν και οι μετοχές με θετικό κλείσιμο (75) ήταν περισσότερες από αυτές με αρνητικό (56).

Όμως το γεγονός ότι για 26 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν το 5%, καταδεικνύει την αποχή των αγοραστών στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Στους λίγους θετικά διακριθέντες, ξεχώρισε η κινητικότητα σε ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Χαλκόρ, η δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με σχετική συναλλακτική αφύπνιση για την Αλουμύλ, με ελάχιστες συναλλαγές ο Σαράντης διεκδικεί νέα υψηλά 25 μηνών, ενώ η Centric αντέδρασε θετικά στην είδηση για αποχώρηση από την Ελληνική Αγορά και της William Hill, απειλώντας τα υψηλά 17 μηνών.


Η τεχνική εικόνα της συνεδρίασης

Τεχνικά, η σημερινή συνεδρίαση δεν έδωσε κάποια καινούργια πληροφορία.

Για τον FTSE25 το “intraday” “stop loss” στο “short” κατεβαίνει στο 290,50 σε ωριαίο κλείσιμο ενώ το 280 και 277 είναι οι στηρίξεις. Κατοχύρωση του 280, το ποιο πιθανό είναι να βγάλει καινούργιες πωλήσεις με επόμενο σοβαρό επίπεδο το 270.

Για τον Τραπεζικό δείκτη, όσο δεν δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 257 και ακόμα καλύτερα υψηλότερα των 300 μονάδων, όσοι διατηρούν “short” θέσεις δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Το ίδιο ισχύει για την Alpha Bank, για όσο διάστημα δεν δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 1,75 – 1,80 ευρώ, αν και συνεχίζει να έχει την καλύτερη συμπεριφορά από το σύνολο των Τραπεζικών τίτλων, την Εθνική όσο συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα των 1,70 ευρώ και την Πειραιώς όσο δεν δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 0,42 ευρώ.

Μένοντας στον 25αρη και στους μη Τραπεζικούς τίτλους, θετικά τεχνικά μηνύματα έδωσα οι ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Ο πρώτος μετά από έξι συνεδριάσεις επέστρεψε εκ νέου υψηλότερα από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 4,00 ευρώ και αν δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα της ζώνης 4,10 – 4,20 ευρώ, δεν αποκλείεται να δοκιμάσει την επόμενη ζώνη αντίστασης που οριοθετείται στα 4,55 – 4,60 ευρώ.

Υψηλότερα της ζώνης αντίστασης των 4,70 – 4,73 έκλεισε η μετοχή της ΔΕΗ και αν συνεχίσει να κινείται “βόρεια” οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 4,90 – 4,95 και 5,20 ευρώ.


Έντονο το φαινόμενο της διαφθοράς στην Ελλάδα

Σε καμιά άλλη Χώρα της Ευρώπης το φαινόμενο της διαφθοράς δεν είναι τόσο έντονο όσο στην Ελλάδα. Αυτό κατέδειξε έρευνα για το 2012 της Οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International), που δημοσιεύτηκε στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Με καλύτερη βαθμολογία το 100, η Χώρα μας παίρνει μόλις 36 βαθμούς, καταλαμβάνει την πρωτιά στη διαφθορά στη Γηραιά Ήπειρο, την 94η θέση παγκοσμίως (80ή το 2011) ανάμεσα σε 174 Χώρες, μοιράζεται δηλαδή την ίδια θέση με Κράτη όπως η Κολομβία ή το Τζιμπουτί. Αξίζει να σημειωθεί πως ανώτερη βαθμολογία από την Ελλάδα έχουν χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Σρι Λάνκα και η Μπουρκίνα Φάσο. Η Κύπρος βρίσκεται στην 29η θέση.

“Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει δώσει τη θέση της σε ένα νέο κύμα της διαφθοράς για τις πιο σκληρά πληγείσες Χώρες. Η Ελλάδα στο πέμπτο έτος της ύφεσης που υπονομεύεται από νέους κύκλους της λιτότητας, έπεσε στην 94η θέση από 80η χαμηλότερα από την Κολομβία και τη Λιβερία, ενώ γλίστρησαν στην κατάταξη και άλλες Χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Μάλτα και η Ιταλία” αναφέρει το Bloomberg.

Φθίνουσα πορεία ακολουθούν οι μισθοί στη Χώρα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς ο βασικός μισθός κυμαίνεται σε επίπεδα χωρών που βρίσκονται στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Σλοβενία, ενώ δείχνει να διολισθαίνει προς τα επίπεδα των Χωρών της τρίτης ταχύτητας, όπως οι πρώην Ανατολικές Χώρες.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, κατά την τελευταία διετία, ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε από το 84% στο 74% του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ, κατά την ίδια περίοδο η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού έχει μειωθεί κατά 50%.

Ανησυχητικά είναι και τα ευρήματα για το εύρος της φτώχειας στην Ελλάδα. Με βάση τα δεδομένα του 2011, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ελλάδα παρουσίασε το 2010 το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ των 15 (21,4%), μετά την Ισπανία.

Ένας στους δύο Έλληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 4.871 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα και με μηδενική διάθεση κατανάλωσης, πως κάποιοι υποστηρίζουν ακόμα πως η Χώρα μπορεί να γυρίσει σε ανάπτυξη, είναι ίσως ένα μαγικό “turn around story” (!)
Στα 21,3 δισ. ευρώ υπολογίζει η BNP Paribas το μέγιστο όφελος που θα έχει η Ελλάδα από την επαναγορά χρέους.
 
Σύμφωνα με την ανάλυση του οίκου που λαμβάνει υπόψη τις τιμές στις οποίες αγοράζει το Δημόσιο τα ομόλογα και τα 10,2 δισ. ευρώ που διαθέτει για το σκοπό αυτό, το παραπάνω ποσό θα αντιπροσωπεύει, στην καλύτερη περίπτωση, τη μείωση χρέους από τη διαδικασία.

Όπως υποστηρίζει η BNP το μέγιστο όφελος επιτυγχάνεται αν η Χώρα χρησιμοποιήσει και τα 10,2 δισ. σε αγορές τίτλων στην ελάχιστη τιμή και οι προσφορές αφορούν σε όλες τις λήξεις ομολόγων, μέχρι και το 2043.

Από την άλλη πλευρά, το ελάχιστο ποσό με το οποίο μπορεί να μειωθεί το χρέος είναι 16,4 δισ., στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το σύνολο της διαθέσιμης χρηματοδότησης, η Ελλάδα πληρώσει στην μέγιστη τιμή της κλίμακας και τα ομόλογα που θα της δοθούν για την επαναγορά είναι αυτά των κοντινότερων λήξεων, τα οποία έχουν και την υψηλότερη τιμή. Η BNP σημειώνει ότι τα παραπάνω είναι τα ακραία σενάρια, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δυο.

Θετικά πρόσημα, αλλά και σημαντική υποχώρηση από τα υψηλά ημέρας για τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ με ελεγχόμενες απώλειες κινείται η Wall Street, παρά τις εκτιμήσεις περί του αντιθέτου. Πιθανή αιτία η Apple Inc, καθώς η εταιρεία ερευνών IDC εκτίμησε ότι το μερίδιο της Apple στην παγκόσμια Αγορά των tablet θα γλιστρήσει σε λιγότερο από το ήμισυ μέχρι το 2016.


Τι βλέπει η Fitch για παγκόσμια οικονομία

Από εκεί και πέρα, η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με 2% το 2012, 2,4% το 2013 και 2,9% το 2014, προβλέπει η Fitch στην τελευταία της έκθεση, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,1%, 2,6% και 3% αντίστοιχα.

Η Fitch υπογραμμίζει ότι η συρρίκνωση των οικονομιών της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας και η μικρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Βραζιλία και η Ινδία στο Q3, αποκαλύπτουν τους κινδύνους και τα καθοδικά ρίσκα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Όσον αφορά την ευρωζώνη, η Fitch αναμένει ότι θα αναπτυχθεί με 0,5% το 2012, θα συρρικνωθεί κατά 0,1% το 2013 και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 με 1,2%.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο συνολικός ΡΜΙ της Ευρωζώνης και διαμορφώθηκε το Νοέμβριο στο 46,5 έναντι αρχικής ένδειξης στο 45,8. Είναι το υψηλότερο επίπεδο πέντε μηνών.
Τον προηγούμενο μήνα, ο συνολικός ΡΜΙ είχει διαμορφωθεί στο 45,7.

Ως προς τον κλάδο Υπηρεσιών, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ άγγιξε το Νοέμβριο το 46,7 έναντι αρχικής ένδειξης στο 45,7. Τον προηγούμενο μήνα είχε αγγίξει το 46. Επισημαίνεται πάντως, ότι ο δείκτης δραστηριοτήτων του Ιδιωτικού κλάδου της Ευρωζώνης παραμένει κάτω από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Σημαντική μείωση καταγράφηκε στις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης κατά τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, σε μηνιαία βάση μειώθηκαν κατά 1,2% ενώ σε ετήσια βάση, η βουτιά ανέρχεται το 3,6%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη από τον Απρίλιο. "Θεωρούμε ότι το τέταρτο τρίμηνο θα είναι το χειρότερο σε όρους ανάπτυξης" αναφέρει BNP Paribas.

Συνολικά 4,3 δισ. ευρώ άντλησε η Ισπανία από τη σημερινή τριπλή δημοπρασία ομολόγων. Συγκεκριμένα, η Μαδρίτη άντλησε 1,1 δισ. ευρώ από 10ετής τίτλους με μέση απόδοση στο 5,290% έναντι 5,458% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Οκτωβρίου. Από τα ομόλογα λήξεως το 2015, η Μαδρίτη άντλησε 2,1 δισ. ευρώ με μέση απόδοση στο 3,390% έναντι 3.617% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Από τα ομόλογα λήξεως το 2019, η Ισπανία άντλησε 1 δισ. ευρώ με μέση απόδοση στο 4.669%.

Αρνητικά αντέδρασαν οι Αγορές στο αποτέλεσμα της Ισπανικής δημοπρασίας με το spread του Ισπανικού δεκαετούς να ενισχύεται κατά 10 περίπου μονάδες βάσης. “Δεν προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα της δημοπρασία καθώς η Ισπανία έχει ήδη καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2012 και η σημερινή δημοπρασία πραγματοποιήθηκε για την προ χρηματοδότηση των αναγκών του 2013”, δήλωσε η Annalisa Piazza, οικονομολόγος της Newedge σχολιάζοντας την άνοδο των αποδόσεων μετά τα αποτελέσματα της έκδοσης.

H απόδοση της Βρετανικής οικονομίας δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, λέγοντας ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα περιορίσει την ανάπτυξη για αρκετά χρόνια. Ο κ. Όσμπορν ανέφερε σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό, ότι η Βρετανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,1% το 2012 και θα αναπτυχθεί με 1,2% το επόμενο έτος και 2% το 2014.
 
Τον Μάρτιο η Βρετανική Κυβέρνηση προέβλεπε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με 0,8% το 2012, 2% το 2013 και 2,7% το 2014. Παράλληλα, ο κ. Όσμπορν ανακοίνωσε την αναθεώρηση του στόχου για τη μείωση του χρέους, εκτιμώντας ότι το χρέος θα αρχίσει να μειώνεται μετά από τέσσερα χρόνια, αντί για τρία που ήταν ο προηγούμενος στόχος.


ΗΠΑ: Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Οι θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα της Αμερικανικής οικονομίας αυξήθηκαν κατά 118.000 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ADP. Τον Οκτώβριο είχαν προστεθεί 157.000 εργαζόμενοι στα μισθολόγια του Ιδιωτικού τομέα. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση προηγείται πάντα της μεταβολής των θέσεων απασχόλησης που ανακοινώνει η Κυβέρνηση την Παρασκευή.

Επίσης, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Υπουργείου Απασχόλησης, η παραγωγικότητα στο τρίτο τρίμηνο ενισχύθηκε κατά 2,9% αντί 1,9% που αρχικά είχε ανακοινώσει. Ο κλάδος Υπηρεσιών των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα Institute for Supply Management, με τον δείκτη να ανέρχεται στο 54,7. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στο 53.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Αφυδατωμένη, συναλλακτικά, η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, περιμένει την έκβαση της προσπάθειας επαναγοράς χρέους, η οποία “διά πυρός και σιδήρου” θα στεφθεί από επιτυχία, εκτιμά ο Δημήτρης Τζάνας.

Δύο περιπτώσεις έχουμε να εξετάσουμε. Πρώτη τα hedge funds και ο βαθμός συμμετοχής τους θα εξαρτηθεί από την επενδυτική τους στρατηγική. Μπορούν να “κλειδώσουν” τα ήδη υψηλά κέρδη τους (πάνω από διπλάσια σε λίγους μήνες) προσφέροντας τους τίτλους.

Μπορεί όμως να θελήσουν να τους διακρατήσουν προσβλέποντας στην περαιτέρω άνοδο των τιμών τους (αν το Ελληνικό χρέος θεωρηθεί βιώσιμο μετά την επιτυχή έκβαση της επαναγοράς λόγω της ανταπόκρισης Ελλήνων ομολογιούχων) τους αμέσως επόμενους μήνες.

Μπορεί ακόμη και να τους διακρατήσουν μέχρι τη λήξη τους (ακραίο σενάριο για hedge Funds) αφού λόγω του Βρετανικού δικαίου θα εισπράξουν ολόκληρη την ονομαστική αξία.

Ο βαθμός συμμετοχής των εγχώριων ομολογιούχων εξαρτάται από το βαθμό πίεσης του Υπουργείου Οικονομικών (αφού πρέπει να δεχθούν να απεμπολήσουν τα βέβαια μελλοντικά κέρδη των χαρτοφυλακίων τους) και την διαπραγμάτευση με τους τραπεζίτες. Αυτό θα συνεχισθεί μέχρι την Πέμπτη. Αν χρειασθεί δε, θα μεγιστοποιηθεί η πίεση στο βαθμό που η ανταπόκριση των ξένων δεν είναι η επιθυμητή.

Άρα, εκτός απροόπτου, η επαναγορά θα πετύχει και επομένως η εκταμίευση της δόσης θα συντελεστεί με απόφαση της 13/12 ώστε να υλοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των πολύπαθων Ελληνικών Τραπεζών. Μια μικρή ανακούφιση για το Χ.Α., εν όψει της εξειδίκευσης της διαδικασίας ΑΜΚ που θα ακολουθήσει.

Από εκεί και πέρα, το “σοβαρό” επενδυτικό κοινό θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα του εκτός Τραπεζικών επιλογών, καθώς η Ιαπωνοποίηση του εγχώριου Τραπεζικού Συστήματος θεωρείται δεδομένη.

“Μία ματιά στα πρόσφατα αποτελέσματα εννεαμήνου, ίσως βοηθήσει στην ανεύρεση εναλλακτικών επενδυτικών επιλογών”, αναφέρει ο σύμβουλος επενδύσεων.


-------ΧΠΑ

Και νέα αλλαγή σκηνικού, με τους βραχυπρόθεσμους αγοραστές να επιστρέφουν, ενώ οι συναλλαγές παρέμειναν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Τα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών μειώθηκαν στα 35.706 συμβόλαια. Το συμβόλαιο του 20αρη, ακολούθησε επιφυλακτικά τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μειώνοντας την υπερτίμηση στο 0,49%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.604, τιμή εκκαθάρισης 287,5), κινήθηκαν μεταξύ 282,25 και 290 μονάδων.

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (7.500 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (15.905), Alpha Bank (5.004), Κύπρου (832), ΔΕΗ (1.035), ΟΤΕ (2.064), ΟΠΑΠ (1.734), Πειραιώς (4.389), Μυτιληναίο (249), Eurobank (1.046), ΓΕΚ (1.459), Intralot (648), CPB (261), Τιτάνα (316), ΕΧΑΕ (247), Μέτκα (154), MIG (124).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, συγκρατημένη ήταν η συμμετοχή των επενδυτών στην Αγορά δικαιωμάτων του FTSE/ASE large cap καθώς τα τερματικά έδειξαν μόλις 518 δικαιώματα (230 calls και 288 puts) ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα διαμορφώθηκε ξανά στο 50%.Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.

Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (4.346.349 τεμ.), Εθνική (5.030.306 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v