Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητες η Σοφοκλέους

Ενισχύεται η ανοδική τάση στη Σοφοκλέους, που κινείται στα επίπεδα των 820 μονάδων. Κέρδη για Εθνική (3%), Alpha (5%), Πειραιώς (5,4%), Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ. Απώλειες για 3E, Folli Follie. Mικρός ο τζίρος.

Αντίδραση χαμηλών τόνων και μέτριων συναλλαγών διατηρεί το Χ.Α. στην περιοχή των 820 μονάδων. Ενδεικτικός ο τζίρος των 27 εκατ. ευρώ, στις 16.30, από τα οποία σχεδόν το 50% μόλις σε τέσσερις μετοχές. Συγκεκριμένα, στην Εθνική (περίπου 5,9 εκατ. ευρώ) και σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Τζίρος μικρός ενδεικτικός όμως της γενικότερης διάθεσης που επικρατεί αυτήν την περίοδο στην αγορά. Υποτονικό το όποιο ενδιαφέρον, με τους πωλητές να επανέρχονται στην Εθνική, και συγκεκριμένα από τις 12.40 και μετά. Στις 12.50 η μετοχή της ΕΤΕ πέρασε σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας προς το 1,27 ευρώ, δηλαδή έως 0,78% χαμηλότερα, ενώ μετά τις 16.00 κινείται ανοδικά.

Η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της Εθνικής παραμένει θέμα και για τη μετοχή της τράπεζας αλλά και για τον κλάδο. Κι αυτό γιατί βαραίνει κατ’ αρχάς τη Eurobank και την Πειραιώς και λιγότερο την Alpha Bank.

Βέβαια, η Alpha Bank ακολουθεί αποκλίνουσα διαδρομή από τις υπόλοιπες τρεις συστημικές, ωστόσο η αδυναμία υπέρβασης σήμερα του 1,65 ευρώ προβληματίζει τους βραχυπρόθεσμους παίκτες. Περισσότερο δε γιατί είναι εμφανής, στο σημερινό διάγραμμα της μετοχής, ο σχηματισμός διπλής κορυφής.

Η ανοδική φορά διατηρείται σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ αλλά και στις μετοχές των Μέτκα, Μυτιληναίου, Frigoglass, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Intralot.

Αναφερόμαστε βέβαια στο νέο διευρυμένο δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στον FTSE Large Cap, που συμπεριλαμβάνει πλέον και τις Frigoglass, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και Eurobank Properties.

Από τις νεοεισαχθείσες στον δείκτη, η θυγατρική της Eurobank πραγματοποιεί ελάχιστες συναλλαγές και τζίρο, σε αντίθεση με τις Intralot, ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή που έχουν αξιοσημείωτη κινητικότητα.

Εάν οι τρεις τελευταίες κρατήσουν και υψηλό μέσο όρο συναλλαγών και ικανοποιητική μεταβλητότητα, μπορεί να αποτελέσουν πιθανές ενδιαφέρουσες επιλογές στη συνέχεια.

Θυμίζουμε πως ο ΟΛΠ αποτιμάται στα 373,7 εκατ. ευρώ, η Eurobank Properties στα 304,4 εκατ. ευρώ, η Τέρνα Ενεργειακή στα 291,9 εκατ. ευρώ, η ΕΧΑΕ στα 245,8 εκατ. ευρώ και η Intralot στα 236,8 εκατ. ευρώ.

Από τον FT Mid, το περιορισμένο μέχρι τώρα ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Αττικής, ΓΕΚ Τέρνα, Intracom.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v