Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσπάθεια αντίδρασης με περιορισμένο τζίρο

Με ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών και την Εθνική έως το 1,34 ευρώ, το Χ.Α. επαναπροσεγγίζει τις 820 μονάδες. Κέρδη για ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, MIG, Μυτιληναίο, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Μικρός ο τζίρος.

Άλλη μία προσπάθεια να κρατηθούν ο FTSE και οι τράπεζες πάνω από καθοριστικές στηρίξεις βρίσκεται σε εξέλιξη. Έως τα όρια των 820 μονάδων αντέδρασε στις 11.03 ο Γενικός Δείκτης, στην περιοχή των 285 μονάδων επανήλθε ο FTSE Large Cap, με αιχμή τις τράπεζες και οδηγό την Εθνική.

Η μετοχή της Εθνικής άνοιξε από το 1,29 ευρώ, αντέδρασε έως το 1,34 και πριν από λίγο διαμορφωνόταν στο 1,32 ευρώ, με συναλλαγές 1,6 εκατ. τεμαχίων αξίας περίπου 2,1 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα ανεβάσαμε στον Εκηβόλο διάγραμμα της μετοχής της ΕΤΕ (του calculator-analysis.gr), με ενδιαφέρουσα τεχνική μέτρηση. Εάν η μετοχή «συσσωρεύσει» για ακόμη 2-3 συνεδριάσεις σε τιμές πάνω από το 1,20 ευρώ και με την προϋπόθεση πως δεν θα συμβούν δραματικές αλλαγές, θα είναι εφικτή μια κίνηση επαναφοράς προς το 1,50 ευρώ.

Ανοδικά επανέρχονται οι μετοχές των Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank, με την 3E κατά 0,80% χαμηλότερα να αμβλύνει την κίνηση του Large Cap. Υψηλότερες τιμές και για τις μη τραπεζικές μετοχές, με τη ΔΕΗ στα 4,69 ευρώ, τον ΟΤΕ στα 4,05 ευρώ και τον ΟΠΑΠ στα 5,08 ευρώ.

Υψηλότερα και τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Ελλάκτωρ, η Intralot, η Jumbo, η Motor Oil, ο Μυτιληναίος, η MIG, η Μέτκα.

Από τον FTSE Mid, προς το 1,78 ευρώ η ΓΕΚ Τέρνα, στο 1,13 ευρώ η Σιδενόρ, στο 0,436 ευρώ η Intracom και στο 0,557 ευρώ η Αττικής.

Με μάλλον μέτριες συναλλαγές, αφού στις 11.35 ξεπερνούσαν τα 7,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 2,2 εκατ. είχαν αλλάξει χέρια στην Εθνική.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v