Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειδί οι 800 μονάδες για το Γενικό Δείκτη

Κλειδί για τη βραχυπρόθεσμη τάση η παραμονή του διευρυμένου δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης πάνω από τις 270 μονάδες. Σημαντική η στήριξη στο 1,20 ευρώ για την ΕΤΕ και η συνέχιση των ροών ρευστότητας σε μη τραπεζικά χαρτιά.

Η επιστροφή των πωλητών στις δεικτοβαρείς μετοχές, όπως σημείωνε χθες ο Θανάσης Σταυρόπουλος, πίεσε χαμηλότερα βασικούς δείκτες και μετοχές.

Ειδικότερα τις τραπεζικές, με την Εθνική να προβληματίζει για πολλοστή συνεδρίαση, με την Alpha Bank σε συγκριτικά καλύτερη θέση και τον κλαδικό δείκτη και πάλι στα όρια... συναγερμού.

Στις 810,17 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 281,09 ο δείκτης της διευρυμένης μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με συγκεκριμένες μη τραπεζικές μετοχές να διασώζονται και στη χθεσινή πίεση-διόρθωση.

Από τεχνική πλευρά, όσο ο FT κρατά τις 270 μονάδες τόσο η βραχυπρόθεσμη τάση διατηρείται -έστω και μετά κόπων και... βασάνων- ενεργή. Προφανώς, και η διακύμανση του τραπεζικού δείκτη κι η συμπεριφορά των μετοχών του κλάδου παραμένει καθοριστικός παράγοντας για τη συνέχεια, ωστόσο η εδώ και καιρό διαφοροποιούμενη «μη τραπεζική ομάδα» δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει ανοδικά εάν συντρέξουν 2-3 βασικοί λόγοι.

Κατ’ αρχάς, να μη χαθούν τεχνικά οι κρίσιμες στηρίξεις για τον τραπεζικό δείκτη, να μη διασπάσει καθοδικά το 1,20 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, η διολίσθηση του κλάδου να γίνει με ελεγχόμενο ρυθμό και χωρίς σημαντική προσφορά από την πλευρά των πωλητών.

Θα πρέπει επίσης να συνεχιστούν οι ροές ρευστότητας σε μετοχές-σηματωρούς, όπως θεωρείται αυτήν την περίοδο ο ΟΠΑΠ, οι αγορές στη μετοχή της ΔΕΗ κι η στήριξη επιχειρηματιών και βασικών μετόχων σε τίτλους όπως ΜΟΗ, Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και ακόμη 2-4 από αυτήν την ομάδα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v