Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ματς πωλητών - αγοραστών σημειώσατε "2"

Στα υψηλά ημέρας έκλεισε η αγορά και μάλιστα με αξιόλογα κέρδη, σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερη μεταβλητότητα. Υπεραπόδοση για τις τράπεζες με την Τ. Κύπρου στο +10,5%. Οι τεχνικές ...παρακαταθήκες.

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης μεταβλητότητας, με τον Γενικό Δείκτη να αλλάζει πέντε φορές πρόσημο και μέχρι τις 12.45, οι πωλητές να δείχνουν ότι έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 591,04 (-1,99%) και ο Τραπεζικός μέχρι τις 225,5 μονάδες (-5,4%).

Από εκεί και πέρα οι αγοραστές ανέλαβαν, σταδιακά, πρωτοβουλίες, απορροφήθηκε η προσφορά στον Τραπεζικό κλάδο, κάθε ενδοσυνεδριακή κορυφή ήταν ψηλότερη της αμέσως προηγούμενης και τελικά ο Δείκτης έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας και μάλιστα με αξιοπρόσεκτα κέρδη.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους, μόνο αυτός της CPB έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, ενώ από τον υπόλοιπο 20αρη, στο “κόκκινο” έκλεισε μόνο η μετοχή της Μέτκα.

Σαφώς καλύτερα τα πράγματα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου συνεχίστηκε η διεύρυνση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, Τέρνα Ενεργειακή, Σωλ. Κορίνθου, Κορρές, Creta Farm, Eurodrip, ήταν μερικοί από τους ημερήσιους πρωταγωνιστές, όταν συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι Fourlis και Σιδενόρ, στην προσπάθεια ανάκαμψης από τα πρόσφατα χαμηλά.

Επίσης στην περίπτωση του Σαράντη και αφού έχουν αλλάξει χέρια εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια πέριξ των 1,50 ευρώ, σήμερα ο τίτλος έδωσε μία πρώτη κίνηση απεγκλωβισμού, έστω και με ιδιαίτερα αυξημένη προσφορά.

Διακριτικές τοποθετήσεις “διορατικών” χαρτοφυλακίων και στον Αστέρα. Για την πώληση της Αστήρ Παλάς προετοιμάζεται η Εθνική Τρ. όπως τουλάχιστον αναφέρει με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Αριστοτέλης Καρυτινός, γενικός διευθυντής ακίνητης περιουσίας της Τράπεζας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο διεθνές πρακτορείο, ήδη καταγράφεται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. “Πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο – φιλέτο και θέλουμε να το εκμεταλλευθούμε το περισσότερο δυνατόν”, δήλωσε ο κ. Καρυτινός.

Η κεφαλαιακή αξία της Αστήρ Παλάς, της εταιρείας στην οποία ανήκει το resort, είναι υποπολλαπλάσια εάν συμπεριληφθεί η αξία της γης που εν μέρει ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή (εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ) αναφέρει το Bloomberg.

“Περιουσιακά στοιχεία που είναι μοναδικά, όπως σαφέστατα είναι ο Αστέρας, κρατούν την αξία τους” δήλωσε ο Mike Braunholtz της Βρετανικής Prestige Property Group και συμπλήρωσε: “Από την άλλη πλευρά όμως, όλος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στην Ελλάδα και θεωρείται επικίνδυνο επενδυτικό περιβάλλον τουλάχιστον μέχρις ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο για το εάν μιλάμε για ευρώ, δολάρια ή δραχμές”.

Απόλυτα μετρημένοι στις εκτιμήσεις τους οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, επισημαίνουν ότι η Αγορά θα περιμένει να δει χειροπιαστά δείγματα ομαλοποίησης της κατάστασης, όπως ανακοπή εκροών και επιστροφή καταθέσεων, τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών και πάνω από όλα πειστική δρομολόγηση των αποκρατικοποιήσεων, με σφιχτό μάλιστα πρόγραμμα.

Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα γραφής, μάλλον άρχισαν να ψαλιδίζουν τις προσδοκίες, δείχνοντας μία Κυβέρνηση ισορροπιών και όχι μία Κυβέρνηση αποφασισμένη να συγκρουστεί αγνοώντας το πολιτικό κόστος.

Τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει να μη γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επισήμανε ότι “τη μείωση στο Δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Άρα από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του Δημοσίου”.

Μόνο που αυτή η κίνηση είναι μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα, ενώ η μείωση του “υδροκέφαλου” Κράτους έπρεπε να είχε γίνει χθες (!)

“Στις ιδιωτικοποιήσεις το σημείο τριβής με τη ΝΔ και όχι στο μεταναστευτικό” δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης στον Realfm. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς διευκρίνισε πως οι τομείς στρατηγικού ενδιαφέροντος όπως το Νερό και η Ενέργεια είναι “κόκκινη γραμμή” για τη ΔΗΜΑΡ και εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις οπότε και θα λυθούν τα προβλήματα.

Δεύτερο ψαλίδι προσδοκιών, για όσους περίμεναν ότι θα “ξεπαγώσουν” τόσο εύκολα οι αποκρατικοποιήσεις (!)

Από την άλλη, σε υποβάθμιση του δείκτη MSCI Greece σε αναδυόμενη Αγορά από ανεπτυγμένη Αγορά, που είναι σήμερα, απειλεί να προχωρήσει η MSCI στην αναθεώρηση του 2013, όπως μετέδωσε το Reuters. Ο δείκτης MSCI Greece, που περιλαμβάνει μόνο δύο εταιρείες, δεν ευθυγραμμίζεται πλέον με τις απαιτήσεις για το μέγεθος των ανεπτυγμένων Αγορών, σύμφωνα με ανακοίνωση της MSCI. Όπως τονίζεται σε αυτήν, η MSCI ενδέχεται να σταματήσει τον υπολογισμό του δείκτη MSCI Greece εάν συνεχίσουν να υποχωρούν οι αποτιμήσεις.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης MSCI Greece έχει υποχωρήσει 93% τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Σε ό,τι αφορά τις δύο εταιρείες που τον απαρτίζουν, η Coca Cola Hellenic έχει χάσει 29% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ ο ΟΠΑΠ έχει υποχωρήσει κατά 79%.

Τεχνικά, η σημερινή συνεδρίαση, άφησε αρκετές τεχνικές παρακαταθήκες.

Στην περίπτωση της Εθνικής, εάν διασπάσει ανοδικά τη ζώνη του 1,70 με 1,74 θα κινηθεί προς το επίπεδο των 2,00 ευρώ.

Για τον Γενικό Δείκτη, η ανοδική διάσπαση της περιοχής αντίστασης των 536 μονάδων έχει δώσει έντονη ώθηση στο Γενικό Δείκτη βάζοντας πλέον ως στόχο το επίπεδο των 640 με 650 μονάδων, σημείο όπου αποτέλεσε την προηγούμενη πτωτική εκλογική αφετηρία.

Για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης το αντίστοιχο επίπεδο αντίστασης εντοπίζεται στις 245 με 250 μονάδες, όμως θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω για να ξεπεραστούν οι 236 μονάδες.
Από εκεί και πέρα, η κινητοποίηση των μη Τραπεζικών τίτλων υποδηλώνει την παρουσία χαρτοφυλακίων που, παραδοσιακά, δεν αρέσκονται σε τοποθετήσεις στον Χρηματοπιστωτικό κλάδο, όμως σε μία απόλυτα Τραπεζοκεντρική Αγορά, οι κινήσεις εκτός Τραπεζικού ταμπλώ χρειάζονται συνέπεια και συνέχεια για να αποκτήσουν “οπαδούς”.

Μικτή η εικόνα στα πρόσημα των μεγάλων Ευρωπαϊκών Αγορών, διστακτικά με αρνητικές διαθέσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς όλα τα σημερινά μηνύματα δεν ενίσχυσαν τις τάξεις των αγοραστών.

Πιο αδύναμη ανάπτυξη, υψηλότερη ανεργία και πιο ήπιο πληθωρισμό τα επόμενα χρόνια στις ΗΠΑ αναμένει η Κεντρική Τράπεζα.

Οι εκτιμήσεις της Fed για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κάνουν λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 1,9%-2,4% το τρέχον έτος, έναντι 2,4%-2,9% που είχε προβλέψει τον Απρίλιο. Για το 2013 ο ρυθμός ανάπτυξης τοποθετείται μεταξύ 2,2% και 2,8%, από 2,7%-3,1% προηγουμένως και για το 2014 μεταξύ 3% και 3,5%.

Πιο "γκρίζο" εμφανίζεται το outlook της Fed και για τις προσλήψεις. Η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι το ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί μεταξύ 8%-8,2% φέτος όταν τον Απρίλιο ανέμενε ποσοστό 7,8% έως 8%. Για το επόμενο έτος, η πρόβλεψη της Fed κάνει λόγο για ποσοστό ανεργίας 7,5%-8%, από 7,3%-7,7% προηγουμένως. Για το 2014 η ανεργία τοποθετείται στο 7% με 7,7%.

Νέα αποδυνάμωση καταγράφηκε τον Ιούνιο στον Κινεζικό κλάδο μεταποίησης. Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC διαμορφώθηκε τον Ιούνιο σε χαμηλό 7 μηνών, στο 48,1 από 48,4 τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι ένδειξη κάτω από 50 αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009 συρρικνώθηκαν οι δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 46, όσο και τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι ένδειξη του ΡΜΙ κάτω από 50 αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Ως προς τον κλάδο μεταποίησης όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε, καθώς ο αντίστοιχος δείκτης ΡΜΙ μειώθηκε στο 44,8 από 45,1 το Μάιο. Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη επιδείνωση στο 44,9.

Η Markit, η οποία είναι υπεύθυνη για αυτά τα στοιχεία, επισημαίνει ότι πρόκειται για τον πέμπτο συνεχή μήνα συρρίκνωσης δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα Ευρωζώνης, επισημαίνοντας μάλιστα πως οι επιπτώσεις της κρίσης είναι πλέον αισθητές και στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του ευρώ: τη Γερμανία και τη Γαλλία

Η Ισπανία ξεπέρασε τον στόχο κατά τη σημερινή δημοπρασία ομολόγων, αντλώντας 2,20 δισ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι ο στόχος είχε τεθεί μεταξύ 1 και 2 δισ. ευρώ.

Από τα ομόλογα λήξεως το 2017 η Ισπανία άντλησε 602 εκατ. ευρώ. Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 6,072% από 4,960% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Από τα ομόλογα λήξεως το 2015 η Ισπανία άντλησε 918 εκατ. ευρώ.

Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 5,457% από 4,876% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Από τα ομόλογα λήξεως το 2014 η Ισπανία άντλησε 700 εκατ. ευρώ. Η μέση απόδοση υπερδιπλασιάστηκε καθώς διαμορφώθηκε στο 4,706% από 2,069% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν το Μάιο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, που υποχώρησαν 1,5% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,55 εκατ. όπως ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Realtors. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση των πωλήσεων κατά 1,1% σε μηνιαία βάση.

Η εικόνα του μεταποιητικού κλάδου επιδεινώθηκε σημαντικά τον Ιούνιο στην περιοχή της Φιλαδέλφειας σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα που διεξάγει η Federal Reserve Bank of Philadelphia. Τα στοιχεία της Τράπεζας έδειξαν απροσδόκητη πτώση του δείκτη Philly Fed στις -16,6 μονάδες από -5,8 μονάδες το Μάιο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη στις 0 μονάδες. Μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν ότι περισσότερες εταιρείες συρρικνώνονται αντί να επεκτείνονται.

Πηγές του SkyNews αναφέρουν ότι, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναμένεται να προβεί σε υποβάθμιση μεγάλων Τραπεζών απόψε το βράδυ, πιθανότατα μετά το κλείσιμο της Wall Street.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, μεταξύ των Τραπεζών θα είναι η RBS, η Barclays και η HSBC.

Σημειώνεται ότι, στις υποβαθμίσεις ενδέχεται να περιλαμβάνονται και οι Γαλλικές Τράπεζες Societe Generale και BNP. Ενώ δεν αποκλείεται ο οίκος να υποβαθμίσει τις Τράπεζες της Wall Street, Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, στο ταμπλώ του 20αρη, όπου αμετάβλητοι έκλεισαν οι Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Τιτάνας και Jumbo, με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι Μέτκα (-1,28%) και CPB (-1,1%).
Από την άλλη πλευρά, τα μεγαλύτερα κέρδη για την Κύπρου (+10,51%).

Κέρδη ίσα ή μεγαλύτερα του 4% για Εθνική και Alpha Bank, του 3% για ΔΕΗ, Ελλάκτωρα (στην υποβάθμιση της Ελλάκτωρ σε “neutral”, από “buy”, προχώρησε η Citigroup, έπειτα από τη σημαντική υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο οίκος υποβαθμίζει κατά 44% τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2012, στα 0,02 ευρώ και κατά 71% για το 2013, στα 0,04 ευρώ.

“Για να γίνουμε πιο θετικοί, θα πρέπει να δούμε τη μείωση του δανεισμού στον ισολογισμό και τη βελτίωση των προοπτικών στις βασικές κατασκευαστικές δραστηριότητες”, δηλώνουν οι αναλυτές.

Ο οίκος δεν δίνει πια τιμή στόχο για την Ελλάκτωρ), Πειραιώς, Motor Oil, Folli Follie Group, Eurobank, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 25 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 591,04 (12.40) και υψηλό τις 616,17 μονάδες (17.00) για να κλείσει τελικά στις 614,09 με κέρδη 1,83%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 61 εκατ. από τα οποία τα 1,9 αφορούσαν “πακέτα” (ΟΤΕ).

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 92 ανοδικές μετοχές έναντι 37 πτωτικών και 32 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ως θετικό στοιχείο της Αγοράς εκλαμβάνουμε την υγιή διάχυση στα υπόλοιπα “χαρτιά” πλην Τραπεζών, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος, με ποιο χαρακτηριστικά αυτά του Μυτιληναίου όπου “δείχνει” προς τα 2,55€, της Μέτκα προς τα 7,50€, της Σιδενόρ προς τα 0,80€, της Τέρνα Ενεργειακή προς το 1,50€, των Ελ. Πετρελαίων προς τα 4,84€, και της Jumbo προς τα 3,28€.

Πιθανή στάση ανόδου μπορεί να δούμε στους τρεις γνωστούς “συνοδοιπόρους” ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ πέριξ των περιοχών αντιστάσεων των 2,25€ για τον πρώτο, των 2,20€ για τη δεύτερη και των 5,18€ για τον τελευταίο, εκτιμά το μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Θετικά είδε η αγορά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου σε πρώτη ανάγνωση, τονίζει ο Νίκος Χριστοδούλου.

Υποθέτοντας ότι ένα μεγάλο μέρος της υποχώρησης μεταξύ των 2 εκλογικών αναμετρήσεων (μέχρι και 31% για το Γενικό) οφειλόταν στην ακυβερνησία, θεωρείται πιθανή μια επιστροφή στις 690 μονάδες αν και ο Τραπεζικός δείκτης έχει ακουμπήσει σχεδόν τα επίπεδα προ της 6ης Μαΐου με ορισμένες Τράπεζες να έχουν περάσει κατά πολύ τις τότε τιμές τους.

Περισσότερο πιθανή αναμένουμε τη συνέχιση του ράλι για Δεικτοβαρείς μετοχές που υποχώρησαν περισσότερο από το Δείκτη στο ίδιο διάστημα (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος).

Η διατήρηση του πάνω από το τον ΚΜΟ των 50 ημερών (στις 602 μονάδες αυτή τη στιγμή) θα είναι καλό σημάδι για τη διατήρηση του ανοδικού ράλι.

Σημαντική αντίσταση μέχρι τις 690 μονάδες δε διαφαίνεται, αλλά για μια κίνηση προς τα εκεί θα πρέπει να πειστεί η Αγορά ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κρατώντας παράλληλα την Ελληνική οικονομία όρθια.

Ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη είναι μειωμένος μετά την εκλογή φιλοευρωπαϊκής Κυβέρνησης αλλά δεν έχει εξαλειφθεί.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα υπάρξει σχετικά με την αναθεώρηση κάποιων μέτρων όπως κάποιων ειδικών φόρων που δεν βοηθούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Ο στόχος του ελλείμματος στο 6,7% του ΑΕΠ για φέτος έχει χαθεί και αναμένουμε τη στάση της Ευρώπης πάνω στη χαλάρωση ή όχι της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και σε άλλα σημαντικά θέματα όπως η διάσωση της Ισπανίας και της Κύπρου.

Η Σύνοδος Κορυφής της επόμενης εβδομάδας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και μπορεί να έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στην Αγορά ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Η επαναφορά της ρευστότητας στην Αγορά είναι αναγκαία όπως έδειξαν και οι ισολογισμοί Α΄ τριμήνου και η επιστροφή ενός μικρού τμήματος των καταθέσεων μετεκλογικά στις Τράπεζες είναι πολύ θετική εξέλιξη αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να μην ξεπεράσουν άμεσα το προ εκλογών επίπεδα.

Παράλληλα, οι Ελληνικές Τράπεζες είναι από τους κερδισμένους των εκλογών για πολλούς λόγους:

Ενισχύεται η παραμονή της Χώρας στην Ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι από τη μια μειώνεται η “αιμορραγία” των Τραπεζών από τις μαζικές αναλήψεις καταθέσεων, ενώ από την άλλη εξασφαλίζεται προσωρινά η συνέχιση της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.

Σταθερότητα στην οικονομία σημαίνει και λιγότερα “κόκκινα” δάνεια.

Οι πιθανότητες πλήρους Κρατικοποίησης μειώνονται. Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης προχωράει χωρίς εμπόδια και οι πιθανότητες να δοθούν κίνητρα στους παλαιούς μετόχους για συμμετοχή στις επερχόμενες ΑΜΚ αυξάνονται, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Ανάλυσης Merit ΑΧΕΠΕΥ).

-----ΧΠΑ

Συνεδρίαση δύο όψεων που ξεκίνησε με διορθωτική ουρά και τελείωσε με σημαντική άνοδο.

Χαμηλή η συναλλακτική δραστηριότητα στα συμβόλαια του 20αρη, ενώ μείωση συναλλαγών παρατηρήθηκε και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών όπου διακινήθηκαν 53592 συμβόλαια.

Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, διατηρώντας την υποτίμηση στο 0,30%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4475, τιμή εκκαθάρισης 230,25), κινήθηκαν μεταξύ 219 και 233 μονάδων.
Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια, καθώς το σύνολο του τζίρου συνεχίζει να εξαρτάται από εγχώριους παίκτες.

Μειώθηκε ο δανεισμός τίτλων (30000 Ταχ. Ταμιευτήριο, 14800 Coca-Cola, 190000 CPB, 24000 Εθνική, 11400 Ελλάκτωρ, 5400 Τέρνα Ενεργειακή), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (18750), Alpha Bank (15756), Πειραιώς (2286), Κύπρου (3907), ΔΕΗ (2026), ΟΤΕ (5104), ΟΠΑΠ (1094), Μυτιληναίο (649), Ταχ. Ταμιευτήριο (460), ΓΕΚ (148), ΕΧΑΕ (100), CPB (1851), Coca-Cola (218), Intralot (221), Motor Oil (103), Eurobank (287), MIG (179), Μέτκα (122).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 21/6 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Αγροτική (26156 τεμ.)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (6455506 τεμ.), Eurobank (8242619 τεμ.), Πειραιώς (4222460 τεμ.), CPB (7797718 τεμ.), Alpha Bank (7388750).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v