Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Μεταβλητότητα γύρω από τις 600 μονάδες

Συνεδρίαση σχετικής μεταβλητότητας, με τον Γ.Δ. να παλεύει τις 600 μονάδες. Επιβεβαίωση στηρίξεων για FTSE-20 αλλά και για Εθνική, ΔΕΗ, 3Ε. Αντιδρούν ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Folli. Πτώση για ΟΤΕ.

Παραμένει η μεταβλητότητα στο Χ.Α., καθώς βασικοί δείκτες και μετοχές κινούνται στο ρυθμό των πολιτικών εξελίξεων και όσων συμβαίνουν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο μεν Γενικός Δείκτης επανακάμπτει προς τις 600 μονάδες, αφού νωρίτερα (12.45) είχε υποχωρήσει έως τα χαμηλά ημέρας των 591,04 μονάδων, ανάλογη διακύμανση έχει και ο FTSE-20 που νωρίτερα υποχώρησε έως τις 220,03 μονάδες.

Με ικανοποιητικές συναλλαγές, περίπου 30,5 εκατ. ευρώ στις 13.40, από τα οποία 6,6 εκατ. στην Εθνική, 6,1 εκατ. στον ΟΤΕ και 4,1 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank.

Συν τω χρόνω, γίνονται τα πρώτα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς που θα αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες φέρουν τον Κ. Μουσουρούλη να αναλαμβάνει το υπουργείο Ναυτιλίας, που ανασυστήνεται μετά την κατάργησή του από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, κατά την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, η θέση της Alpha Bank που συστήνει τρεις προτεραιότητες για τη νέα κυβέρνηση. Δεδομένης της άριστης προσωπικής σχέσης του επικεφαλής του τραπεζικού ομίλου με τον πρόεδρο της Ν.Δ. αλλά και των παρεμβάσεων που είχε κάνει προεκλογικά, το εβδομαδιαίο δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Στο ταμπλό αποτυπώνονται μέχρι τώρα αντικρουόμενες εξελίξεις και αμφίσημες ειδήσεις, πληροφορίες που πιέζουν χαμηλότερα τις τράπεζες και οδηγούν κατά 5,48% χαμηλότερα τον ΟΤΕ προς τα 2,07 ευρώ.

Απώλειες 2,80% μετρά η Εθνική, κατά 4,23% διορθώνει η Eurobank, κατά 4,12% η Alpha Bank, ενώ κατά 3,54% η Πειραιώς.

Από τον εικοσάρη έξι μετοχές κινούνται κόντρα στο ρεύμα, με τον ΟΠΑΠ οριακά χαμηλότερα των 5 ευρώ. Υψηλότερες τιμές σημειώνονται για Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, F.F.G., Τιτάν και Jumbo.

Από τις μη τραπεζικές μετοχές του δείκτη η Μέτκα διορθώνει προς τα 6,90 ευρώ, ο Μυτιληναίος προς τα 2,16 ευρώ, ο Ελλάκτωρ προς το 1,08 ευρώ, η Βιοχάλκο προς τα 2,30 ευρώ.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως στα χαμηλά της ημέρας ενεργοποιήθηκαν αρκετές εντολές αγοράς σε μετοχές που διόρθωναν στα επίπεδα των βραχυπρόθεσμων στηρίξεών τους. Και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει υπό προϋποθέσεις ενθαρρυντική ένδειξη για τη συνέχεια εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι σημαντικές τεχνικές τιμές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v