Προς ανακύκλωση κερδών

Με την κεφαλαιοποίηση της Εθνικής υψηλότερα των 8 δισ. ευρώ και την τάση να είναι ανοδική, οι ενδιαφερόμενοι να αποκομίσουν υπεραξίες φαίνονται διατεθειμένοι να επαναδιαθέσουν μέρος της ρευστότητάς τους για τις αγορές, εν όψει του επόμενου κύκλου του Ιανουαρίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικοί είναι στο σύνολό τους οι επαγγελματίες της αγοράς. Στο περιεχόμενο των πρωινών αναλύσεων – εκθέσεών τους δεν περιγράφεται κάτι περισσότερο από τη γενικότερα θετική διάθεση, το κλίμα και την ανοδική τάση της Σοφοκλέους.

Επίσης, αναφέρονται στο ενδεχόμενο αποκόμισης υπεραξιών, κάτι που με βάση τις συναλλαγές των δύο τελευταίων συνεδριάσεων δικαιολογείται μεν, δεν παραπέμπει όμως σε ενδεχόμενη διόρθωση του Γενικού Δείκτη.

Η διαδικασία αυτοτροφοδοτούμενης σπειροειδούς ανόδου προσφέρει υπεραξίες, ρευστότητα, αλλά και επανατοποθετήσεις.

Με την κεφαλαιοποίηση της Εθνικής να ξεπερνά πλέον τα 8 δισ. ευρώ, τον FTSE-20 και τον τραπεζικό δείκτη να κινούνται υψηλότερα περιοχών ”στήριξης” τριετίας, δεν θεωρείται πιθανή η ανάσχεση της τάσης στις τελευταίες συνεδριάσεις του χρόνου.

Το ενδιαφέρον θα πρέπει λογικά να διευρύνεται προς μετοχές εταιριών που είτε έχουν ξεπεράσει είτε πλησιάζουν κινητούς μέσους όρους και επίπεδα στήριξης – αντίστασης.

Φάνηκε και στη διάρκεια της τελευταίας διόρθωσης πως για την πλειονότητα των μετοχών η κατάσταση ξεκαθαρίζεται. Για ορισμένες όμως (περίπου 30-40) το μέλλον διαγράφεται περισσότερο ευοίωνο.

Για σήμερα, η στήλη υπεραμύνεται μιας περαιτέρω προσέγγισης των 2.800 μονάδων, αν και το δεύτερο στοίχημα που είχε τεθεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2004, της υπέρβασης δηλαδή των 8 δισ. ευρώ για την κεφαλαιοποίηση της Εθνικής, επιτεύχθηκε με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v