ΑΧΕ: Παραμένει θετική η ψυχολογία των επενδυτών

Ιδιαίτερα θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών, καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες όμως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως η τάση θα προέλθει από τον τραπεζικό κλάδο.

ΑΧΕ: Παραμένει θετική η ψυχολογία των επενδυτών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ιδιαίτερα θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, αναφέρει η Marfin Analysis.

Αμετάβλητο παραμένει το θετικό momentum της αγοράς σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, που όμως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν πιέσεις αποκόμισης κερδών και δη ύστερα από την πτώση που κατέγραψε χθες η Wall Street.

Συνέχισε να υπεραποδίδει η Σοφοκλέους έναντι των ευρωπαϊκών αγορών αναφέρει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει πως η ψυχολογία παραμένει θετική, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο περαιτέρω ανοδικής κίνησης του Γενικού Δείκτη μεσοπρόθεσμα, καθώς διατηρείται το αγοραστικό ενδιαφέρον – όπως επισημαίνει.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance προσθέτει πως καθώς η αγορά έφτασε σε νέα υψηλά, αλλά και λόγω της ισχυρής ανόδου του ευρώ είναι πιθανόν να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

Από την πλευρά της η Proton Securities εκτιμά πως η τάση στη Σοφοκλέους θα καθοριστεί από την κίνηση στον τραπεζικό κλάδο. Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμά πως ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά από την περαιτέρω πτώση του δολαρίου, ενώ προβλέπει χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Σύμφωνα με την Eurocorp ο ”ισχνός” όγκος συναλλαγών μπορεί να κινήσει την αγορά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ενώ η χρηματιστηριακή δεν αποκλείει κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη, αλλά και τον FTSE-20 να κλείνουν σε νέα υψηλά αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο FTSE-20 έκλεισε με άνοδο 1,18%, με τις Eurobank (1,79%), Εθνική (1,26%) και ΟΤΕ (1,82%) να καταγράφουν νέα υψηλά έτους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως οι µετοχές της µεσαίας κεφαλαιοποίησης σηµείωσαν επίσης καλές αποδόσεις, με τον FTSE-40 να ενισχύεται κατά 1,29% και με τις µετοχές Intralot, Attica Group και ΓΕΚ να υπεραποδίδουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v