Aκόμη μια κορυφή

Με την κεφαλαιοποίηση της Εθνικής να προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με την αντίδραση θυγατρικών ξεκινά χρηματιστηριακά η τελευταία εβδομάδα του 2004. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει μία ακόμη υψηλότερη τιμή, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική προς το επίπεδο των 2.800 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο πνεύμα των ημερών κινείται η αγορά, με ενθαρρυντική ένδειξη την καταγραφή -συγκριτικά- υψηλών συναλλαγών. Το θετικό είναι πως αυτή η τάση παρατηρείται όχι τόσο στον FTSE-20, όπου ξεχωρίζει η Εθνική, όσο στη μεσαία και λιγότερο στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ξεχωρίζει βεβαίως η αύξηση συναλλαγών με αγοραστές μέχρι και τα 7,64 ευρώ των ΕΧΑΕ, στα 4,62 ευρώ της Εθνικής Ακινήτων, αλλά και της Τεχνικής Ολυμπιακής στα 4,20 ευρώ, του ΔΟΛ (από τον MidCap 40) και χαμηλότερα για ΑΕΓΕΚ, Ατέρμων, Εκτέρ, Γιαννούση και Έμπεδος.

Ειδικά για την περίπτωση της τελευταίας, που βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης από τις 15/12, θα πρέπει να προσεχθεί πως με βάση την τρέχουσα τιμή -μειωμένη κατά 11,1% στα 0,08 ευρώ, αν παραμείνει στο κλείσιμο σήμερα- ο τίτλος ακινητοποιείται, καθώς δεν μπορεί να μεταβληθεί η τιμή της (όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της Stabilton).

Προφανώς από την εποπτική αρχή θα πρέπει να αναμένεται άμεσα ανάλογη κίνηση.

Σε γενικές γραμμές η αγορά, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη με την καταγραφή νέας υψηλής τιμής στις 2.751,9 μονάδες (στις 11.45), επιβεβαιώνει τη δυναμική της προς το επίπεδο των 2.800 μονάδων.

Επίσης, θετική είναι η εικόνα ανοδικών/πτωτικών μετοχών που τείνει να διαμορφωθεί στο περίπου 1 προς 1.

Από τον FTSE-20, ενδιαφέρον παρουσιάζουν η αντίδραση της Πειραιώς προς τα 12,62 ευρώ, του ΟΤΕ προς τα 13,34 ευρώ, της Hyatt προς τα 8,62 ευρώ και της Coca – Cola προς τα 17,40 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v