Η κατάρα του κατασκευαστή...

Δεν ξέρουμε αν πιστεύετε στις προλήψεις. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που φαίνεται να κουβαλάνε βαρύ φορτίο. Για τους ίδιους μπορεί να είναι πολύ τυχεροί, αλλά όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους καταστρέφονται. Διαβολικά πράγματα. Κι είναι βέβαιο ότι οι κατεστραμμένοι εύχονται να μην είχαν ποτέ στη ζωή τους κάνει τη μοιραία γνωριμία ή κίνηση...

Η κατάρα του κατασκευαστή...
Δεν ξέρουμε αν πιστεύετε στις προλήψεις. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που φαίνεται να κουβαλάνε βαρύ φορτίο. Για τους ίδιους μπορεί να είναι πολύ τυχεροί, αλλά όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους καταστρέφονται.

Διαβολικά πράγματα. Κι είναι βέβαιο ότι οι κατεστραμμένοι εύχονται να μην είχαν ποτέ στη ζωή τους κάνει τη μοιραία γνωριμία ή κίνηση...



Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας κατασκευαστικής εταιρείας. Οι βασικοί της μέτοχοι πέρασαν διά πυρός και σιδήρου. Έφτασαν στο χείλος της καταστροφής περισσότερες από τρεις φορές. Το ”Δόξα σοι ο Θεός” ακολουθούσε το ”Βόηθα Παναγιά”. Η ίδια επιβίωνε, αλλά όσοι συνεργάζονταν μαζί της βίωναν τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Όπως συμβαίνει με κάθε έναν που βρίσκεται στα ξαφνικά μέσα σε δίνη προβλημάτων, λόγω της δυσχέρειας που αντιμετωπίζει ο συνεργάτης του ή ο συνεταίρος του.

Αυτή η εταιρεία, λοιπόν, συγχωνεύτηκε με μία άλλη μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Τι ήταν να συμβεί αυτό; Ο μεγάλος άρχισε να έχει προβλήματα. Εκεί που ό,τι άγγιζαν οι άνθρωποι γινόταν χρυσός, τώρα ο χρυσός γινόταν στάχτη.

Αγνόησαν οι μεγάλοι και ισχυροί τις παροτρύνσεις φίλων και συνεργατών τους, αγνόησαν τις φήμες για την ”κατάρα του κατασκευαστή” που συνόδευε τους μελλοντικούς του συνεταίρους. Και το κακό έγινε. Έφτασαν στο σημείο να μην έχουν χρήματα να πληρώσουν ούτε τους μισθούς...

Κυρίες και κύριοι! Είτε το πιστεύετε είτε όχι αυτά συμβαίνουν. Προλήψεις; Οι ορθολογιστές θα σας πουν ότι πρόκειται για ανοησίες. Ότι η πηγή του προβλήματος βρίσκεται στις βεβιασμένες κινήσεις των κατασκευαστών στο πεδίο των συγχωνεύσεων και εξαγορών που έλαβαν χώρα πριν από τέσσερα χρόνια και με σκοπό την εξασφάλιση της άδειας ανωτάτης τάξης.

Ότι έγιναν τότε επιχειρηματικές κινήσεις που δεν είχαν ως γνώμονα το επιχειρείν και γ’ αυτό προέκυψαν τα προβλήματα. Μην τους πιστεύετε! Η λογική δεν μπορεί πάντοτε να εξηγήσει τα όσα συμβαίνουν σ΄ αυτό τον κόσμο. Οι ”γκαντέμηδες”, οι ”γρουσούζηδες” ζουν ανάμεσά μας.

Το θέμα είναι να βρίσκονται αρκετά μακριά από εμάς...

Χρόνια Πολλά...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v