Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Σοφοκλέους

Στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τις 10 μονάδες και πάντα μεταξύ των τεχνικών ορίων 2.714-2.728 μονάδων, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση οι πτωτικές μετοχές ήδη υπερτερούν των ανοδικών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώνεται μία ώρα συνεδρίασης, με την αγορά να μην παρουσιάζει καμία απολύτως διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, καθώς Γενικός Δείκτης και δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται με θετικό πρόσημο. Όμως, ήδη οι πτωτικές μετοχές έχουν ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό τις ανοδικές.

Πρωταγωνιστής της συνεδρίασης και σήμερα ο τίτλος της Eurobank (κινείται σε νέο υψηλό 4ετίας και όχι μόνο), ενώ από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους αξιοσημείωτα είναι τα κέρδη της Intracom, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται και Hyatt, KAE, Cosmote, ΟΠΑΠ, Folli Follie, Alpha Bank, Εθνική.

Αντίθετα, σημαντικές απώλειες για τον τίτλο της ΕΛΤΕΧ και αρνητική μεταβολή για Εμπορική, Βιοχάλκο, Γερμανό, ΔΕΗ, Coca Cola, ΕΛΠΕ και Τιτάνα.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, όχι μόνο σε τίτλους της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης (περισσότεροι από 100 τίτλοι δεν έχουν κάνει πράξη), αλλά και σε κάποιους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως Βιοχάλκο, Γερμανός, ΚΑΕ, Motor Oil και Τιτάνας, όπου ο όγκος των συναλλαγών δεν ξεπερνά τα 2.000 τεμάχια.

Ο Γενικός Δείκτης κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινείται με θετικό πρόσημο, όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, αποφεύγει να αναμετρηθεί με την αντίσταση των 2.728 μονάδων, ενώ δεν δείχνει να βάζει σε δοκιμασία και τη στήριξη στις 2.714 μονάδες.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5, ο τζίρος πλησιάζει τα 37 εκατ. ευρώ, όμως από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν τα 12,6 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 50.000 μετοχές της Eurobank στα 24,34 ευρώ, 55.000 τεμάχια στη Βωβός στα 11,60 ευρώ, 125.000 τεμάχια της Cosmote στα 14,50 ευρώ, 1.228.490 τεμάχια στην Πειραιώς Leasing στα 7,26 ευρώ, 280.000 τεμάχια της Alpha Bank στα 24,98 ευρώ.

Τέλος, άξια αναφοράς είναι ίσως η κινητικότητα που αποδεικνύεται από Μυτιληναίο και Newsphone, αλλά και οι πιέσεις που έχουν επανέλθει στον όμιλο ΑΕΓΕΚ, κάτι που παρασύρει χαμηλότερα και άλλες ”μικρές” εταιρίες του κατασκευαστικού κλάδου, ενώ στο απόλυτο όριο πτώσεως για μία ακόμη συνεδρίαση και η Intersonic.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v