”Ξυρίζουν” εισηγμένες!

Στα χωριά σφάζουν αρνιά και στη Σοφοκλέους ”ξυρίζουν” εισηγμένες. Άγιες μέρες που είναι, κύριε Καπράλο, αφήστε τους ανθρώπους να κάνουνε γιορτές! Έτσι κι αλλιώς οι επενδυτές ζουν εδώ και χρόνια μία πλάνη για πολλές εισηγμένες εταιρείες. Οι λίγες ημέρες σας πείραξαν;

”Ξυρίζουν” εισηγμένες!
Στα χωριά σφάζουν αρνιά και στη Σοφοκλέους ”ξυρίζουν” εισηγμένες. Άγιες μέρες που είναι, κύριε Καπράλο, αφήστε τους ανθρώπους να κάνουνε γιορτές!

Έτσι κι αλλιώς οι επενδυτές ζουν εδώ και χρόνια μία πλάνη για πολλές εισηγμένες εταιρείες. Οι λίγες ημέρες σας πείραξαν;

Το είπαμε και από τις στήλες του Μετόχου πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της Δυναμικής και του Ξιφία. Το 2005 θα είναι η χρονιά του μεγάλου ξεκαθαρίσματος. ”Επιχείρηση σκούπα” με όλη της τη σημασία.

Η αρχή έγινε. Ένας ένας παίρνει από τον διαιτητή την άγουσα για τα αποδυτήρια. Διότι ο διαιτητής ξέρει ποδόσφαιρο (συγγνώμη, αγορά θέλαμε να πούμε).

Κι αυτό διότι έχει υπάρξει ο ίδιος παίκτης, με την έννοια ότι έχει γνώση τού τι είναι αγορά και πώς λειτουργεί. Καταλαβαίνουμε ότι οι αποφάσεις του έχουν στεναχωρήσει τους μετόχους των εν λόγω εταιρειών. Τι να κάνουμε, όμως; Πόσο μπορούν οι χρηματιστηριακές αρχές να περιμένουν;

Σήμερα είναι Χριστούγεννα, αύριο Πάσχα, μεθαύριο της Παναγίας. Κάποια στιγμή θα έπρεπε να έχει συμβεί αυτό που συνέβη.

Καλό είναι οι φίλοι επενδυτές να προετοιμαστούν και για άλλες ανάλογες αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί η αγορά με τέτοια και τόσα βαρίδια.

Να εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο μετοχές εταιρειών που σφραγίζεται η μία επιταγή τους μετά την άλλη. Η παράταση της ”εκκρεμότητας” έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να ξεφορτώνονται οι βασικοί μέτοχοι και οι έξυπνοι τις μετοχές τους σε βάρος της υπόλοιπης αγοράς.

Η αναστολή είναι ένα σωστό μέτρο. Έχει αποδειχτεί ότι το μέτρο της επιτήρησης ήταν αρκετά ήπιο για τη ζούγκλα της Σοφοκλέους. Είναι σαν να κυνηγάς μέσα στο δάσος να σκοτώσεις μύγες τσε – τσε με κοινές μυγοσκοτώστρες.

Στην πράξη το μέτρο της επιτήρησης είναι άλλοθι στα χέρια των ”πονηρών”. Υπό αυτές τις συνθήκες, αναστολή και πάλι αναστολή. Και στο κάτω κάτω της γραφής, όποιος μπορεί ας πείσει τις αρχές και την αγορά ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να ανήκει άξια στο club των εισηγμένων.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v