ΑΧΕ: Πακέτα, Wall, εορτές δίνουν τον τόνο

Θετικό άνοιγμα προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται γύρω από το επίπεδο των 2.700 μονάδων. Εξάλλου, αναφέρονται και στα νέα υψηλά που κατέγραψε χθες η Wall, αλλά και στην πτώση του πετρελαίου, ενώ προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν και οι συναλλαγές με πακέτα.

ΑΧΕ: Πακέτα, Wall, εορτές δίνουν τον τόνο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών θα συνεχιστούν και σήμερα.

Θετικό ξεκίνημα προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, δεδομένης και της πολύ καλής απόδοσης που εμφάνισε χθες η Wall με νέο υψηλό 3,5 ετών, µε την προσοχή των επενδυτών να είναι παράλληλα στραμμένη στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Γύρω από το επίπεδο των 2.700 μονάδων εκτιμά η Proton Securities πως θα συνεχίσει να κινείται ο Γενικός Δείκτης της Σοφοκλέους, με τους επενδυτές όμως να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance σημειώνει πως δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση στην ψυχολογία της αγοράς στην παρούσα φάση, με τις τιμές να κινούνται με τάσεις συσσώρευσης στο πλαίσιο των γιορτών.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως το διεθνές κλίμα παραμένει ευνοϊκό, ενώ αναφέρεται και στο χριστουγεννιάτικο ”ράλι” που κατέγραψε χθες η Wall.

Στα χθεσινά πακέτα που πραγματοποιήθηκαν στις μετοχές των ΚΑΕ, ΕΒΖ, ΕΛΠΕ και Ρόκα αναφέρεται η Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως η εν λόγω τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους.

Για τις ευρωπαϊκές αγορές η Eurocorp εκτιμά πως αναμένεται να ανοίξουν θετικά ύστερα από τη σημαντική υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου αφενός και αφετέρου λόγω της ανόδου που κατέγραψαν οι αμερικανικές αγορές.

Θετική εμφανίζεται για τη σημερινή συνεδρίαση και η Eurobank Securities, η οποία εκτιμά πως η αγορά θα διατηρήσει το momentum της, αν και –όπως επισημαίνει– δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός καταλύτης στην παρούσα φάση ο οποίος θα μπορούσε να διαμορφώσει την τάση, ενώ συμπληρώνει πως οι μεταβιβάσεις πακέτων θα καθορίσουν τους όγκους των συναλλαγών.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το κλίμα στη Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,28% υψηλότερα, λόγω και του θετικού κλίματος που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως συνεχίστηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη µετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι υπήρξαν σηµαντικές συναλλαγές σε πακέτα, οι οποίες κατέλαβαν το 54% του συνολικού τζίρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v