Αποκόμιση κερδών στη Σοφοκλέους

Συνεχίζεται η κίνηση του Δείκτη με αρνητικό πρόσημο, σε μία συνεδρίαση που κυριαρχούν οι διαθέσεις για αποκόμιση κερδών, αλλά και η έλλειψη ”εισαγόμενων” εντολών. Σε δοκιμασία οι 2.700 μονάδες στην περίπτωση που ο Δείκτης δεν κρατήσει τις 2.714 μονάδες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζεται η κίνηση του Δείκτη με αρνητικό πρόσημο, σε μία συνεδρίαση που κυριαρχούν οι σταθεροποιητικές τάσεις, η έλλειψη ”εισαγόμενων” εντολών και το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται περισσότερο στην τεχνική ανάλυση, καθώς αν ο Δείκτης δεν κρατήσει τις 2.714 μονάδες, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να μπουν σε δοκιμασία οι 2.700 μονάδες.

Λίγες οι εντολές σχετικού ειδικού βάρους και αυτές αφορούν σε πωλήσεις κυρίως από εγχώριους θεσμικούς σε Εθνική, Eurobank και ΟΠΑΠ, ενώ λάμπουν διά της απουσίας τους (προς το παρόν τουλάχιστον) οι ξένοι.

Από το τραπεζικό ταμπλό και τις δεικτοβαρείς μετοχές με θετικό πρόσημο μόνο η Τράπεζα Πειραιώς, αξιοσημείωτα κέρδη για Folli Follie και Γερμανό και θετική μεταβολή για Cosmote.

Αντίθετα, οι ΟΤΕ, Alpha Bank και Εμπορική βρίσκονται κοντά στο χαμηλό ημέρας, με αξιοσημείωτες απώλειες ΚΑΕ, Intracom, Coca Cola και Βιοχάλκο και αρνητική μεταβολή για Εθνική, ΔΕΗ (υποχωρεί κάτω από τα 20 ευρώ), ΕΛ.ΠΕ., Hyatt, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Τιτάν, ενώ με αρνητικό πρόσημο γύρισε και η Eurobank.

Ασφαλώς χειρότερη εικόνα σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα η σχέση ανοδικών – πτωτικών να προσεγγίζει το 1 προς 3, ενώ ο τζίρος φτάνει τα 96 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 26,6 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, και βέβαια με τέτοια καθαρή αξία συναλλαγών, ακόμη κι αν διατηρείται το θετικό momentum στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, κανείς δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v