ΑΧΕ: Συσσώρευση με τηλεπικοινωνίες και τράπεζες

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, που εκτιμούν ότι η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά παραμένει θετική, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως σε τράπεζες και σε τηλεπικοινωνίες.

ΑΧΕ: Συσσώρευση με τηλεπικοινωνίες και τράπεζες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση του θετικού κλίματος που υπάρχει στην αγορά μεσοπρόθεσμα προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ.

Εξάλλου, η Marfin Analysis εκτιμά πως η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά παραμένει θετική.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά πως το ενδιαφέρον για τις τράπεζες αναμένεται να διατηρηθεί, με τον ΟΤΕ να έρχεται επίσης στο επίκεντρο.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει πως η αρνητική διάθεση γύρω από τον κατασκευαστικό κλάδο θα παραμείνει, ενώ αναφέρει πως προβλέπει ήπιες κινήσεις συσσώρευσης στην ευρύτερη αγορά.

Σε ό,τι αφορά τις ξένες αγορές, η Εγνατία Finance εκτιμά πως τα κέρδη που κατέγραψαν χθες αναμένεται να συνεχιστούν ή τουλάχιστον προβλέπει πως θα υπάρχουν τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τόσο σε Ευρώπη όσο και σε ΗΠΑ.

Υψηλότερα των 2.700 μονάδων εκτιμά η Proton Securities πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του έτους, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον σε τραπεζικούς τίτλους παραμένει ισχυρό.

Επίσης, η Proton Securities συμπληρώνει πως η τάση συσσώρευσης αποτελεί ένα πιθανό σενάριο για σήμερα, καθώς η υψηλή κεφαλαιοποίηση ενδέχεται να συνεχίσει να υπεραποδίδει.

Τι έγινε χθες: Ανοδικά κινήθηκε χθες η αγορά, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν για μια ακόμη φορά, αναφέρει η Marfin Analysis, που επισημαίνει πως ο τραπεζικός κλάδος ηγήθηκε και πάλι, με τις Eurobank, Alpha Bank και Εθνική να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών χαρακτηρίστηκε από μεταβλητότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v