Θετικές διαθέσεις στην... επιφάνεια

Αισιόδοξα είναι τα τεχνικά μηνύματα, που όμως περιορίζονται σε Γενικό Δείκτη και FTSE-20, ενώ οι χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις συνεχίζουν τη ”νότια” κίνηση, δημιουργώντας προβληματισμό ή ακόμη και απογοήτευση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση, καθαρά για τεχνικούς λόγους, οι οποίοι αφορούν μόνο στον Γενικό Δείκτη και τον FTSE-20, καθώς εκεί ξεκινά και τελειώνει το όποιο ενδιαφέρον.

Ο Γενικός Δείκτης κατόρθωσε στη χθεσινή συνεδρίαση να κλείσει πάνω από την τεχνική αντίσταση των 2.728 μονάδων και έχει ένα τελευταίο τεχνικό εμπόδιο στις 2.744 (πιθανή ανοδική διάσπαση θα ενδυναμώσει την ανοδική τάση, καθώς αναμένεται να ενεργοποιηθούν κινήσεις stop loss από όσους λαμβάνουν short θέσεις στο Χρηματιστήριο Παραγώγων), στο δρόμο προς τις 2.815 μονάδες.

Επίσης, το κλείσιμο του FTSE-20 πάνω από τις 1.500 μονάδες του επιτρέπει τεχνικά κίνηση προς τις 1.540-1.580 μονάδες.

Λιγότερο αισιόδοξα τα πράγματα για FTSE Mid Cap (μόνο θετικό ότι κρατήθηκε πάνω από τις 2.260 μονάδες) και FTSE Small Cap, με τον τελευταίο να συνεχίζει την απαξιωτική πορεία, αναζητώντας επόμενα σημεία στήριξης στις 460-445 μονάδες και βέβαια μη επαληθεύοντας όλους αυτούς που προέβλεπαν κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ υψηλής και μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εξαιρετικά ανήσυχοι παραμένουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, τονίζοντας τα έντονα αντανακλαστικά που διαθέτει η αγορά για οποιαδήποτε αρνητική είδηση ή φημολογία, αλλά και το μη ευήκοον ους σε οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, ιδίως αν αυτή αφορά σε εταιρίες μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι μόλις χθες 25 τίτλοι κατέγραψαν νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους και άλλοι 72 είχαν όγκο συναλλαγών έως 2.000 τεμάχια.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι λόγω έλλειψης σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων η αγορά θα συνεχίζει να κινείται βάσει του διεθνούς κλίματος, αλλά και των διαθέσεων που θα επιδεικνύουν ξένοι και εγχώριοι θεσμικοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v