Περιορισμένη νευρικότητα λόγω ΧΠΑ

Λόγω της ημέρας και της κινητικότητας που εύλογα σημειώνεται στην Aγορά Παραγώγων, με αφορμή την ”τριπλή λήξη” επιχειρείται να δημιουργηθεί ενδοσυνεδριακά τάση για συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20, ο οποίος φαίνεται να κινείται πέριξ του επιπέδου των 1.496 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβλητότητα για τις μετοχές-”κλειδιά” του FTSE-20 μέχρι στιγμής, φαίνεται πως στα παράγωγα δεν θα υπάρξουν θεαματικές ανατροπές.

Η μετοχή της Εθνικής αρχικά επιχειρήθηκε να πιεστεί με πωλήσεις προς τα 23,74 ευρώ, γρήγορα όμως η τιμή σταθεροποιήθηκε στα 23,76-23,78 ευρώ.

Με λίγες συναλλαγές επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο στις μετοχές των Eurobank, Alpha Bank και λιγότερο στη μετοχή της ΔΕΗ.

Εμφανίζονται, όμως, αγοραστές σε μετοχές και σε συμβόλαια του ΟΤΕ, όσοι θεωρούν πως, παρά την όποια πιθανή μικρή πίεση στη μετοχή του Οργανισμού, μεσοπρόθεσμα η τάση θα παραμείνει ανοδική προς τα 13,5 ευρώ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς για τον Οργανισμό έχει επιλεγεί η περίοδος της επόμενης μετοχοποίησης.

Ακόμη και στην περίπτωση που ο FTSE-20 πιεστεί προς τις 1.496 μονάδες, προκειμένου να κλείσουν τα συμβόλαια πώλησης, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής πιθανή η υποχώρηση του Γ.Δ. χαμηλότερα των 2.700 μονάδων.

Δεδομένης, όμως, της έντονης κινητικότητας, λόγω της ημέρας, στην Αγορά Παραγώγων θα απαιτηθεί αυξημένη προσοχή στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v