Στον ρυθμό της ”τριπλής λήξης”

Η ”τριπλή λήξη” αύριο στην αγορά παραγώγων ενισχύει το ενδεχόμενο καταγραφής διακυμάνσεων, υψηλής μεταβλητότητας και αντιπαράθεσης αγοραστών – πωλητών του ΧΠΑ. Λόγω των εξελίξεων μετοχές σηματωροί είναι οι Εμπορική, Εθνική, αλλά και ΔΕΗ, ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αυριανή ”τριπλή λήξη” παρακάμπτει εν μέρει τις επιπτώσεις από το ασφαλιστικό.

Όπως φαίνεται από την εκτίμηση των αναλυτών, γι’ αυτόν τον τεχνικό λόγο, αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή, κυρίως όμως, στην αυριανή συνεδρίαση, με τη Sigma να αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτό το θέμα.

Από τεχνικής πλευράς, η σταθεροποίηση – συσσώρευση, σαφώς υψηλότερα των 2.675 μονάδων συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, όπως άλλωστε καταγράφεται στην πρωινή αναφορά των χρηματιστηριακών Εγνατίας και Marfin Analysis.

Το ασφαλιστικό θα απασχολεί την αγορά όσο, όμως, θα κερδίζει έδαφος η προοπτική της μερικής και αυτόνομης επίλυσης. Εκτιμάται δε, πως σταδιακά θα αποκαθίσταται και πάλι η ισορροπία στον κλάδο.

Η περίπτωση της Εμπορικής είναι αυτή που χρήζει άμεσης επίλυσης, καθώς η έμμεση απειλή των Γάλλων για αποεπένδυση της θέσης τους θα ήταν το τελευταίο ενδεχόμενο που εξετάζει αυτήν την περίοδο το Οικονομικό Επιτελείο.

Γι αυτό το λόγο, κυρίως η Εμπορική αποτελεί την Τράπεζα σηματωρό των εξελίξεων, όπου επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος.

Βραχυπρόθεσμα, λόγω της αυριανής λήξης των παραγώγων και των ισχυρών πιέσεων που ασκούνται τελευταία στη ΔΕΗ αποκτά ενδιαφέρον η συμπεριφορά της συγκεκριμένης μετοχής, ενώ σε αντιδιαστολή κερδίζει έδαφος το ανοδικό ενδεχόμενο για τον τίτλο του ΟΤΕ.

Οι ισχυροί, κατά κανόνα ξένοι παίκτες, που τοποθετούνται προεξοφλούν και δικαιολογημένα την τελεσφόρηση του ασφαλιστικού του Οργανισμού.

Σαφώς από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ή εν πάσει περιπτώσει από ένα μεγαλύτερό της τμήμα, οι ενεργοί επενδυτές είχαν και δικαιολογημένα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Αναμφίβολα, η εικόνα των τελευταίων δύο συνεδριάσεων μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν για όσους υποστηρίζουν - μεταξύ αυτών και η στήλη - πως σε αυτήν την κατηγορία κρύβονται πράγματι αξιόλογες επενδυτικές επιλογές.

Από ψυχολογικής πλευράς, θα θέλαμε πριν το κλείσιμο της χρονιάς να προσεγγιστεί η περιοχή των 2.720 μονάδων με μία πραγματικά μεστή από πλευράς συναλλαγών συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v