ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης λόγω λήξης παραγώγων

Με τάσεις συσσώρευσης θα κινηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση η εγχώρια αγορά, λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων (triple witch day) αύριο, αλλά και ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων. Ισχυρό σημείο αντίστασης οι 2.700 μονάδες, αναφέρει μερίδα των αναλυτών, μεταβλητότητα αναμένεται για τις τραπεζικές μετοχές.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης λόγω λήξης παραγώγων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities επισημαίνει πως η ταυτόχρονη λήξη τριών σειρών παραγώγων αύριο (Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου) δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλείς εκτιμήσεις, αν και -όπως επισημαίνει- το ενδιαφέρον θα παραμείνει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τον όγκο των συναλλαγών όμως να επιβραδύνεται.

Τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα εμφανίζει η Σοφοκλέους σύμφωνα με την Εγνατία Finance, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον ανανεώθηκε ύστερα από την πτώση της Τρίτης.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση από τα χθεσινά επίπεδα, καθώς από τη μία οι 2.700 μονάδες αποτελούν ισχυρό ”σημείο αντίστασης” για τον Γενικό Δείκτη, ενώ από την άλλη η όποια υποχώρηση εκλαμβάνεται από τους επενδυτές ως αγοραστική ευκαιρία.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance αναφέρει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις μεταβλητότητας στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και στην ευρύτερη αγορά, δεδομένων των εξελίξεων γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά πως οι μετοχές των τραπεζών θα συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο στη Σοφοκλέους, ενώ παράλληλα αναφέρει πως ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών θα προσελκύσει το ενδιαφέρον σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία το κράτος σκοπεύει να επαναφέρει τα ”φρουτάκια”.

Παράλληλα, η Proton Securities συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ θα συνεχίσει να υπεραποδίδει.

Τι έγινε χθες: ”Μικτή” εικόνα παρουσίασε η χθεσινή συνεδρίαση, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ο FTSE-20 έκλεισε κατά 0,75% υψηλότερα, με την Εθνική να καταγράφει κέρδη 1,81% και τις μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ να ενισχύονται κατά 1,89% και 1,88%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v