Ο Τύπος της Πέμπτης

Στη χθεσινή λεωφοροπειρατεία, στο διάλογο για το ασφαλιστικό των τραπεζών, στη ”μάχη” που έχει ξεσπάσει μεταξύ σούπερ μάρκετ και βιομηχανίας τροφίμων, στην εξάπλωση του ”κινεζικού εμπορίου” στην Ελλάδα, αλλά και στις τιμές των τσιγάρων στις οποίες επέρχεται πλαφόν, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στη χθεσινή λεωφοροπειρατεία, στο διάλογο για το ασφαλιστικό των τραπεζών, στη ”μάχη” που έχει ξεσπάσει μεταξύ σούπερ μάρκετ και βιομηχανίας τροφίμων, στην εξάπλωση του ”κινεζικού εμπορίου” στην Ελλάδα, αλλά και στις τιμές των τσιγάρων στις οποίες επέρχεται πλαφόν, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Λεωφοροπειρατεία: Σε δραματικό μαραθώνιο με αίσιο τέλος εξελίχθηκε η πειρατεία των δυο ενόπλων Αλβανών σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ αναφέρει η Καθημερινή.

Αναίμακτη κατάληξη είχε το θρίλερ του Γέρακα, επισημαίνει Το Βήμα, ενώ Τα Νέα συμπληρώνουν πως οι απαγωγείς παραδόθηκαν μετά τα μεσανύχτα.

Εντοργάν: ”Εχουμε δεσμευτεί να λύσουμε το πρόβλημα με την Ελλάδα” ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.

Ελληνική Οικονομία: Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος θα προχωρήσει σήμερα ο διεθνής οίκος Fitch αναφέρουν πληροφορίες της Καθημερινής.

Σοφοκλέους: Με το νομοσχέδιο για την κατάχρηση αγοράς, το οποίο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομίας και να κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών, επιχειρείται να αποκατασταθεί το κύρος του χρηματιστηριακού θεσμού καθώς και η εμπιστοσύνη του κοινού προς τη χρηματιστηριακή αγορά, αναφέρει Το Βήμα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως με νέο νομοσχέδιο θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές στα ”παπαγαλάκια” του Χ.Α.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες να διασωθεί ο διάλογος για το ασφαλιστικό των τραπεζών επισημαίνει η Καθημερινή σύμφωνα με την οποία χθες ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Γ. Προβόπουλος πρότεινε στον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Γιάννη Κωστόπουλο, τη δημιουργία νέας διαπραγματευτικής ομάδας από πλευράς τραπεζών η οποία θα συζητήσει με την ΟΤΟΕ τα τεχνικά σημεία μιας λύσεις μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Για έντονο παρασκήνιο τραπεζών – ΟΤΟΕ μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων κάνει λόγο το Κέρδος.

Τράπεζες: Η ανθηρή εικόνα της ναυτιλιακής αγοράς, οι υψηλές τιμές χρονοναύλωσης και η άνοδος των αξιών των μεταχειρισμένων πλοίων οξύνουν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις περισσότερες από τις 50 τράπεζες που χρηματοδοτούν την ποντοπόρο ναυτιλία και έχουν παρουσία στην Ελλάδα, τονίζει η Καθημερινή.

Κινεζικά προϊόντα: τα εμπορικά καταστήματα που πωλούν κινεζικά προϊόντα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, αλλά τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Δρακούλης Φουντουκάκος, αναφέρει η Καθημερινή.

Την αγωνία των ελληνικών παραγωγικών τάξεων για τη ραγδαία εξάπλωση του ”κινεζικού εμπορίου” αποτύπωσε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δρακούλης Φουντουκάκης, επισημαίνει το Κέρδος.

Ηλεκτρονικά παιχνίδια: Επανέρχονται τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, γνωστά και ως ”φρουτάκια”, με τροπολογία που προωθεί ο υφυπουργός Οικονομίας Αδ. Ρεγκούζας με το επιχείρημα ότι η χώρα μας κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σημειώνει Το Βήμα.

Τσιγάρα: Πλαφόν στις τιμές των τσιγάρων επιβάλλει το υπουργείο Οικονομίας από το νέο έτος, σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ Το Βήμα συμπληρώνει πως οι κατώτατες τιμές των τσιγάρων θα αυξηθούν στο 1,40 έως 1,50 ευρώ.

Τρόφιμα: Βιομήχανοι και λιανεμπόριο έβγαλαν χθες, αιφνιδίως τα μαχαίρια, σηματοδοτώντας ένα νέο πόλεμο για τις τιμές των προϊόντων, επισημαίνει Το Βήμα, συμπληρώνοντας πως ακριβότερα από 3% έως και 12,1% πωλούνται στα ράφια 38 βασικά προϊόντα.

Οι βιομηχανίες ευθύνονται για τις αυξήσεις στα τρόφιμα λένε τα σούπερ μάρκετ, που έδωσαν λίστα με αυξήσεις από 3% έως 12%, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Ξέσπασε νέος πόλεμος μεταξύ λιανεμπορίου και βιομηχάνων τροφίμων τονίζει η Ημερησία που σημειώνει ότι ο ΣΕΣΜΕ ”καρφώνει” τη βιομηχανία για ανατιμήσεις σε 38 προϊόντα.

Εμπορική: Έγκυρες πληροφορίες επικαλείται η εφημερίδα Χρηματιστήριο επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Οικονομίας επιδιώκει να συμμετάσχει ενεργά σε μια λύση του ασφαλιστικού της Εμπορικής Τράπεζας και της Αγροτικής, αν και διαπιστώνει ότι τα εναλλακτικά σενάρια που διαθέτει είναι πολύ περιορισμένα.

Ολυμπιακή: Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τίθεται εκ νέου η Ολυμπιακή Αεροπορία μετά και την καταγγελία επτά ευρωπαϊκών αερομεταφορέων για αθέμιτο ανταγωνισμό και υπόγειες κρατικές επιχορηγήσεις, αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΣΕ: Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει τόσο στο εσωτερικό του ΟΣΕ όσο και στην αγορά των εταιριών πληροφορικής με αφορμή πληροφοριακό σύστημα ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΚΕΔ: Στρατηγική συνεργασίας με ιδιώτες ετοιμάζει η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, σημειώνει η Καθημερινή.

Καταπατημένα είναι τα ακίνητα του Δημοσίου σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία τονίζει πως το 64% εξ’ αυτών δεν είναι με σαφή όρια και καταγεγραμμένα.

Ηλιάδης: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο όμιλος Ηλιάδη, αναφέρει η Ημερησία, επισημαίνοντας πως κλείνουν πέντε μονάδες κλωστοϋφαντουργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v