Αιχμή του ενδιαφέροντος ο ΟΤΕ

Η έκθεση της Morgan Stanley οδηγεί σε ολοκλήρωση τη φάση συσσώρευσης για τη μετοχή του ΟΤΕ. Υψηλότερα, προς τα 14,2, η τιμή–στόχος λειτουργεί ως αντίβαρο στη διελκυστίνδα μεταξύ εμπλεκόμενων με το Ασφαλιστικό των τραπεζών. Ενδεικτικό υγιούς φαινομένου το πακέτο στα 5,50 ευρώ της Jumbo.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αναβάθμιση στα 14,2 ευρώ του ΟΤΕ από τη Morgan Stanley δικαιολογεί και εξηγεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή, που ήταν έντονο από το πρώτο κιόλας λεπτό της συνεδρίασης.

Καταλυτικό το περιεχόμενο της ανάλυσης, οδηγεί σε ολοκλήρωση τη φάση συσσώρευσης στα 12,20-12,50 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ (δες σχετικό θέμα), με αποτέλεσμα η τιμή να διαμορφώνεται πλέον υψηλότερα των 12,72 ευρώ.

Οι συναλλαγές στη μετοχή του Οργανισμού είναι σημαντικές, πραγματοποιούνται δε με ανάλογο αριθμό πράξεων.

Η αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ λειτουργεί ως αντίβαρο μετά τις εξελίξεις από το ασφαλιστικό μέτωπο των τραπεζών (δες σχετικό θέμα), όπου οι εμπλεκόμενοι δεν βλέπουν άμεσα λύση του προβλήματος.

Όμως, την ίδια στιγμή θα πρέπει να δοθεί σημασία στη διαφαινόμενη διεύρυνση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, κυρίως ξένων για μετοχές εταιριών πέραν των συνήθων τους επιλογών.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν πραγματοποιηθεί προσυμφωνημένες πράξεις στην Cosmote, αλλά και στις Intralot (53.650 στα 17.50 ευρώ), Τιτάν (340.000 στα 21,12 ευρώ) και Jumbo.

Ειδικότερα, το πακέτο στη μετοχή της τελευταίας (428.000 τεμάχια στα 5,50 ευρώ, δηλαδή ελάχιστα χαμηλότερα της υψηλής τιμής των 5,62 ευρώ) φαίνεται να πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό ξένου διαχειριστή μέσω χρηματιστηριακής της πρώτης πεντάδας.

Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένοι χρηματιστηριακοί κύκλοι, η συγκεκριμένη κίνηση στην Jumbo αναδεικνύει πάγια θέση συγκεκριμένων κύκλων της αγοράς, οι οποίοι επιμένουν σταθερά εδώ και καιρό πως πέραν των λίγο πολύ γνωστών επιλογών των ξένων υπάρχουν στη Σοφοκλέους κρυμμένες αξίες στη μεσαία, αλλά και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Η περίπτωση της Jumbo, μίας καθ’ όλα υγιέστατης εισηγμένης, με παραδοσιακά ισχυρό β΄ τρίμηνο, λόγω εορτών, επιβεβαιώνει τον κανόνα και την επενδυτική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v