Ηπια τραπεζική άνοδος

Εμφανής η... επιμονή ορισμένων να μη χαθεί η ανοδική φορά, αλλά και να... μη σημειωθεί σήμερα υπέρβαση της ψυχολογικής σημασίας τιμής των 2.700 μονάδων. Στο 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, ενώ η κίνηση των τραπεζικών μετοχών παραπέμπει σε εξελίξεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αγγίζει, προσεγγίζει, αλλά δεν ξεπερνά τις 2.700 μονάδες ο Γ.Δ.

Με αιχμή τον FTSE-20, όπου κυριαρχεί η μετοχή της Eurobank και ακολουθούν Εμπορική, Εθνική, Alpha και Πειραιώς, καταγράφεται απόδοση μέχρι και 0,6% για τον FTSE-20.

Διαπιστώνεται, όμως, πως είναι ισομερής η μέχρι στιγμής κίνηση των βασικών δεικτών, καθώς για τον MID-40 η απόδοση διαμορφώνεται στο 0,5 και για τον SC-80 στο περίπου 0,35%.

Το γεγονός ότι και για τις μετοχές των 5 ισχυρότερων τραπεζών διαμορφώνεται υψηλότερη αποτίμηση προϊδεάζει για τη συνέχεια, δηλαδή τις εξελίξεις και διεργασίες που κυοφορούνται.

Προέχει, βεβαίως, η επίλυση του ασφαλιστικού, καθώς βραχυπρόθεσμα μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για την επόμενη αντίδραση της αγοράς.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, ενώ με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των Βιοτέρ στα 1,36 ευρώ, Πρόοδος στα 3,86 ευρώ, Βερνίκος στα 2,94 ευρώ, Μεβάκο στο 1,83 ευρώ, Μυτιληναίος στα 6,26 ευρώ, Νάκας στα 3,50 ευρώ, αλλά και των Αttica Συμμετοχών, Γρηγόρης, Βογιατζόγλου, Ridenco, Αττικής, Hitech, Αλουμίνιο της Ελλάδος και άλλων μετοχών.

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, φαίνεται πως για ορισμένους η υπέρβαση και ένα ενδεχόμενο ”κλείσιμο” του Γ.Δ. ξεκάθαρα πάνω από τις 2.700 μονάδες δεν είναι στις μέχρι τώρα προτεραιότητές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v