ΑΧΕ: Θετικό το momentum, απομακρύνονται οι εκλογές

Θετικό είναι το momentum της αγοράς, σύμφωνα με τους αναλυτές, που επισημαίνουν πως η πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι τράπεζες παραμένουν βασικός καταλύτης για την πορεία της Σοφοκλέους.

ΑΧΕ: Θετικό το momentum, απομακρύνονται οι εκλογές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis εκτιμά πως ένα rebound είναι πολύ πιθανόν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σε συνέχεια της διόρθωσης που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως το ασφαλιστικό των τραπεζών παραμένει ο βασικότερος καταλύτης για την πορεία της αγοράς.

Στις εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό των τραπεζών θα επικεντρωθούν οι επενδυτές σύμφωνα με την Proton Securities.

Θετικό ”άνοιγμα” προβλέπει για σήμερα η Εγνατία Finance, στο πλαίσιο αφενός του θετικού outlook που υπάρχει όσον αφορά στο ασφαλιστικό των τραπεζών και αφετέρου της πρότασης του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπούλια η Εγνατία Finance αναφέρει πως έχει ήδη λάβει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, γεγονός το οποίο απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση για την αγορά από τα τρέχοντα επίπεδα.

Στην υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια αναφέρεται και η Alpha Finance, επισημαίνοντας πως απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, και οι θετικές επιδράσεις αναμένεται να αποτυπωθούν στη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities αναφέρεται στο γεγονός ότι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει για το μέλλον της Τουρκίας, συμπληρώνοντας πως την ίδια μέρα είναι και η ταυτόχρονη λήξη τριών διαφορετικών προθεσμιακών συμβολαίων (triple witch day).

”Διακράτηση” συνιστά η Omega Bank, στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2004, στους επενδυτές με µεσοπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική, ενώ αντίθετα αναφέρει πως για βραχυπρόθεσµους επενδυτές η προσέγγιση και η διατήρηση των τιµών πάνω από το επίπεδο των 2.650 µονάδων θα θεωρηθούν σήµα τοποθετήσεων.

Επιπλέον, η Omega Bank συμπληρώνει πως αποφασιστική είσοδος πρέπει να γίνει σε ενδεχόµενη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.720 µονάδων, καθώς θα αυξήσει σηµαντικά τις πιθανότητες ανοδικής διάσπασης και της επόµενης αντίστασης στο επίπεδο των 2.770 µονάδων.

Τέλος, σε περίπτωση αδυναµίας συγκράτησης των τιµών πάνω από το επίπεδο των 2.650 µονάδων, ο ∆είκτης θα κινηθεί περαιτέρω πτωτικά έως την επόµενη περιοχή στήριξης στο επίπεδο των 2.580 µονάδων, καταλήγει η Omega Bank.

Από την πλευρά της η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως μια επιστροφή 30 - 40 μονάδων προς τη ζώνη στήριξης των 2.640 - 2.650 μονάδων μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο της νέας κίνησης, η οποία αυτή τη φορά θα χαρακτηρίζεται από μαζικότητα και τζίρους άνω των 200 εκατ. ευρώ, στοιχείο το οποίο θα αποτελέσει και το σήμα της έναρξης του επόμενου βραχυχρόνιου ανοδικού κύκλου.

Επίσης, η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως στο τέλος της εβδομάδας λήγουν οι σειρές παραγώγων και τα συμβόλαια επί μετοχών στο Χρηματιστήριο Παραγώγων, με το ενδιαφέρον της λήξης του συμβολαίου του FTSE-20 να εστιάζεται στην περιοχή μεταξύ 1.450 και 1.475 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή: Χαμηλότερα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στο πλαίσιο τάσεων αποκόμισης κερδών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποαπέδωσαν, με τον FTSE-20 να κλείνει κατά 0,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v