Ο Τύπος της Δευτέρας

Στην υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον νέο πρόεδρο του Συνασπισμού, στο σχέδιο ”εξευμενισμού” των Βρυξελλών, στη συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ και Telecom Serbia, αλλά και στην πώληση της Ολυμπιακής αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στην υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον νέο πρόεδρο του Συνασπισμού, στο σχέδιο ”εξευμενισμού” των Βρυξελλών, στη συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ και Telecom Serbia, αλλά και στην πώληση της Ολυμπιακής, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τους λόγους για τους οποίους ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πρότεινε συναινετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρει η Ημερησία.

Τερματίζοντας μια περίοδο αβεβαιότητας ο πρωθυπουργός πρότεινε χθες τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το κόμμα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνει η Ναυτεμπορική, αναφερόμενη στον κ. Κ. Παπούλια.

Η Ελευθεροτυπία κάνει λόγο για άνευ όρων δικομματική ομοψυχία του πρωθυπουργού για μη εκλογές, ενώ ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της εφημερίδας Τα Νέα, που στο πρωτοσέλιδό της μιλάει για ιστορικό συμβιβασμό για το φόβο της κάλπης, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός πρότεινε στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η επιλογή του Κ. Παπούλια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας πιστοποιεί την αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικού κλίματος, τονίζει ο Ελεύθερος Τύπος.

Συνασπισμός: Ο κ. Α. Αλαβάνος εξελέγη χθες πρόεδρος του Συνασπισμού, με 58,5% έναντι 33,18% του Μ. Παπαγιαννάκη, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Οικονομία: Περικόπτονται κονδύλια 1,3 δισ. ευρώ σημειώνει η Ημερησία, που κάνει λόγο για σχέδιο εξευμενισμού των Βρυξελλών μετά την ”απογραφή”, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα υποσχεθεί περικοπές.

Σοφοκλέους: Νομοσχέδιο για το Χ.Α. ετοιμάζει η κυβέρνηση, αφού επί 9 συναπτούς μήνες απέφυγε να ασχοληθεί με αυτό ενεργά, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Έλεγχοι: Εξονυχιστικούς ελέγχους στα ταμεία μεγάλων επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ θα πραγματοποιεί ο ελεγκτικός μηχανισμός για εντοπισμό και φορολόγηση του ”μαύρου” χρήματος.

Τράπεζες: Για σκληρά παζάρια μεταξύ τραπεζών στο πλαίσιο του ασφαλιστικού κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα τονίζει πως διευρύνονται τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των τραπεζών με στόχο τη μείωση στα ανελαστικά κόστη.

ΔΕΚΑ: Στον ανακριτή Γ. Παπαγεωργίου καλούνται να απολογηθούν ο Ι. Κουσουλάκος και άλλα μέλη της ΔΕΚΑ σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες απολογίες στον ανακριτή, ενώ επισημαίνει πως η υπόθεση ξεκίνησε με μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το 2000 ο Μ. Έβερτ.

ΟΤΕ: Συμφωνία με την Telecom Serbia σύνηψε ο ΟΤΕ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως με την εν λόγω συμφωνία ρυθμίζονται τα εκκρεμή ζητήματα.

Ολυμπιακή: Πωλείται για έκτη φορά η Ολυμπιακή σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να πωλήσει τον εθνικό μας αερομεταφορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v