Συναινετικό κλίμα στη Σοφοκλέους

Τρία πακέτα σε Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Τιτάν δεν πρέπει να... ξεγελούν για το ύψος των πραγματικών συναλλαγών που παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Θετική η διακύμανση του Γ.Δ. με τις Εθνική και Εμπορική να υπεραποδίδουν έναντι των άλλων τραπεζικών τίτλων, και την εμπορευσιμότητα του ΟΤΕ να ξεχωρίζει λόγω της επενδυτικής αποχής, που δημιουργεί η διάθεση αναμονής των ”παιχτών”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο μέχρι στιγμής τζίρος είναι... εικονικός, με το πραγματικό περιθώριο συναλλαγών να καταγράφει τη στάση αναμονής που επικρατεί στην αγορά.

Στα τρία πακέτα που πραγματοποιήθηκαν σε Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Τιτάν συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, τη στιγμή που για τη μετοχή της Εθνικής στις 11:30 οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τις 45.000 τεμάχια, ενώ μετά βίας έφταναν την ίδια ώρα στις 6,5 χιλ. για τον ΟΤΕ.

Ο Γ.Δ. κινείται μεν λίγο υψηλότερα προς τις 2.695 μονάδες, με τον MID-40 να καταγράφει συγκριτικά καλύτερη απόδοση, όμως, η απουσία ενδιαφέροντος από πλευράς ξένων κρατά τη διάθεση σε χαμηλό επίπεδο.

Για τη μετοχή της Εθνικής καταγράφεται συγκριτικά το υψηλότερο ποσοστό μεταβολής (1,05%) προς τα 23,28 ευρώ, ενώ ακολουθούν Εμπορική (0,95%) και Alpha (0,32%) και λίγο χαμηλότερα κυμαίνεται η Eurobank, στα 22,40 ευρώ.

Στη μετοχή της Βιοχάλκο έχει πραγματοποιηθεί μία προσυμφωνημένη πράξη 3.081.265 τεμαχίων στα 6 ευρώ, μία των 370.000 στα 19,28 ευρώ για τον ΟΠΑΠ και μία πράξη των 340.000 στα 21 ευρώ για τον Τιτάνα.

Από τις μετοχές που κινούνται, με αυξημένες συναλλαγές, ανοδικά, ξεχωρίζουν οι Βιοτέρ, Εμπεδος, Despek, Microland, ενώ στον αντίποδα ξεχωρίζει λόγω προσφοράς και απωλειών (στο -12%) η μετοχή της Veterin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v