Ο Τύπος της Τρίτης

Η επιλογή Παπούλια, οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη, ο προϋπολογισμός, η επίλυση του ασφαλιστικού, η οποία έχει εισέλθει πλέον στην τελική ευθεία, η αύξηση στα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η επιλογή Παπούλια, οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη, ο προϋπολογισμός, η επίλυση του ασφαλιστικού, η οποία έχει εισέλθει πλέον στην τελική ευθεία, η αύξηση στα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Παπούλιας: Η επιλογή Παπούλια ανοίγει δρόμους συναίνεσης Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ σε μείζονα θέματα τονίζει η Καθημερινή, ενώ Το Βήμα σημειώνει πως απέτρεψε τις πρόωρες εκλογές, ενώ παράλληλα αναφέρει πως απέτρεψε τα επόμενα βήματα Καραμανλή – Παπανδρέου.

Τους λόγους για τους οποίους ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου συμφώνησαν στην επιλογή του ”συναινετικού” κ. Κάρολου Παπούλια αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Για νέα εποχή μετά την ”υπέρβαση” του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή κάνει λόγο ο Ελεύθερος Τύπος.

Συναίνεση μόνο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προσφέρει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν Τα Νέα.

Μπακογιάννη: ”Καμπανάκι” στην κυβέρνηση να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη ”χτυπά” η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο Κέρδος, ότι η περίοδος χάριτος λήγει με την προεδρική εκλογή.

Γκαργκάνας: Με δηλώσεις περί των πολιτικών εξελίξεων συνοδεύτηκε χθες η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα, αναφέρει η Καθημερινή.

Μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργάνας με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κεντρικός τραπεζίτης διαπίστωσε ότι υπάρχει ”κλίμα συναίνεσης για τη δημιουργία ενός κοινού επικουρικού ταμείου για τις τράπεζες” σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΕΚΤ: Τα διαρθρωτικά προβλήματα της ευρωπαϊκής οικονομίας ευθύνονται για την επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την οποία επικαλείται Το Βήμα.

Προϋπολογισμός: Εκτός ελέγχου κινείται ο προϋπολογισμός σύμφωνα με Το Βήμα, που αναφέρει πως το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα εμφανίζει αύξηση 19,7%.

Εκτός ελέγχου βρίσκονται ήδη τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι ο πρώτος για τον οποίο έχει την ευθύνη υλοποίησης η σημερινή κυβέρνηση, αναφέρει η Ημερησία, που τονίζει ότι τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται κατά πολύ του αρχικού στόχου.

Εκτός τροχιάς βρίσκεται από τα τέλη Οκτωβρίου το έλλειμμα του τακτικού προυπολογισμού σημειώνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία το έλλειμμα ανήλθε στα 4,75 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 87% σε σχέση με πέρυσι.

Για αμείωτες υπερβάσεις στις δαπάνες κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει ότι αυξήθηκαν κατά 10,9%.

Εορτοδάνεια: Σε μισό δισ. ευρώ υπολογίζονται τα δάνεια που θα πάρουν οι ιδιώτες από τις τράπεζες στο τελευταίο δίμηνο του έτους, ωθούμενοι από την καταναλωτική διάθεση των εορταστικών ημερών αλλά και για κάλυψη υπερχρεώσεων, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Τραπεζικές μετοχές: Για ευφορία των τραπεζικών μετοχών κάνει λόγο η Καθημερινή, η οποία τονίζει πως συνεχίζεται η αμέριμνη ανοδική πορεία των τραπεζικών μετοχών στο Χ.Α., ενώ επισημαίνει πως ο τραπεζικός δείκτης έχει καταγράψει διπλάσια ετήσια άνοδο από τον Γενικό Δείκτη, συμπληρώνοντας πως σήμερα είναι το κρίσιμο ραντεβού για το ασφαλιστικό.

Ασφαλιστικό: Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαβουλεύσεις για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών, σημειώνει Το Βήμα, που αναφέρει πως καθοριστικής σημασίας είναι η σημερινή συνάντηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με την ΟΤΟΕ.

Κρίσιμη για την πορεία των εξελίξεων στο ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημερινή συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με την ΟΤΟΕ, σημειώνει η Εξπρές.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Επιφυλακτικός εμφανίζεται προς το παρόν ο ιδιωτικός τομέας στην πρόσκληση του Δημοσίου να συνδράμει στη διαχείριση των Ολυμπιακών Ακινήτων, τονίζει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Πρωτοχρονιάτικο μποναμά για τους συνδρομητές του προανήγγειλε χθες ο ΟΤΕ με αυξήσεις 8,67% στο μηνιαίο πάγιο, σημειώνει η Καθημερινή.

Πειραιώς: Τον Φεβρουάριο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει ότι το Δημόσιο σχεδιάζει την πώληση του 2,72% των μετοχών.

Βιοχάλκο: Η αύξηση της τιμής των μετάλλων στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου από την αρχή του έτους σε συνδυασμό με την αύξηση του όγκου των πωλούμενων προϊόντων θα ενισχύσει τον κύκλο εργασιών του ομίλου Βιοχάλκο για το σύνολο του 2004, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αστήρ Παλλάς: Στην ανάθεση του μάνατζμεντ του Αστέρα Βουλιαγμένης προσανατολίζεται η Εθνική Τράπεζα, βασικός μέτοχος της Αστήρ Παλλάς, σε ξενοδοχειακό όμιλο διεθνούς εμβέλειας μέσα στο 2005, χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο την εκχώρηση ποσοστού της εταιρίας, τονίζει η Καθημερινή.

Χρηματοοικονομικό σύμβουλο που θα αναλάβει να διερευνήσει το ενδιαφέρον για την ανάθεση του management του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς και το κατά πόσο θα συμφέρει την εταιρία μια τέτοια απόφαση, θα επιλέξει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων η Αστήρ Παλλάς, αναφέρει η Εξπρές.

HFD: Οι διεργασίες στον τομέα της ακτοπλοΐας συνεχίζονται αναφέρει Το Βήμα, που σημειώνει πως πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του ομίλου Αττικής του κ. Π. Παναγόπουλου και του Φ. Βρυώνη για την εξαγορά του 10% της Hellas Flying Dolphins που ο τελευταίος κατέχει, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το αντίτιμο της πώλησης, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει πως σε πρόσφατη παρόμοια προσπάθεια η προσφορά ήταν στα 2,6 ευρώ ανά μετοχή.

Tesco: Αλυσίδα λιανεμπορίου ”κτυπά” η Tesco σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει ότι ο βρετανικός όμιλος σχεδιάζει την εξαγορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v