ΑΧΕ: Θετική διάθεση, νέο τεστ στις 2.700 μονάδες

Θετική παραμένει η γενικότερη ψυχολογία της αγοράς, εκτιμούν οι αναλυτές, μερίδα των οποίων επισημαίνει πως ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να δοκιμάσει για μια ακόμη φορά το όριο των 2.700 μονάδων. Στο επίκεντρο πάντως παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές εν όψει των προσδοκιών για επίλυση του Ασφαλιστικού.

ΑΧΕ: Θετική διάθεση, νέο τεστ στις 2.700 μονάδες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία της εγχώριας αγοράς αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως το όλο κλίμα ενδέχεται να επηρεαστεί ακόμη περισσότερο από τη σημαντική άνοδο που κατέγραψαν οι αμερικανικές αγορές.

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η Σοφοκλέους, με χαμηλούς όμως όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Σίγμα Securities, η οποία προσθέτει ότι καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους ο συνολικός τζίρος της αγοράς θα μειώνεται, με τους επενδυτές να ακολουθούν τον Γενικό Δείκτη με έμφαση στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές (λόγω των προσδοκιών που υπάρχουν για επίλυση του Ασφαλιστικού), αλλά και σε ”βαριά χαρτιά”.

Εξάλλου και η Εγνατία Finance εκτιμά πως η Σοφοκλέους παραμένει σε θετική διάθεση, επισημαίνοντας πως ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να δοκιμάσει για μια ακόμη φορά το επίπεδο των 2.700 μονάδων, το οποίο αποτελεί και επίπεδο αντίστασης.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον για τις τράπεζες ενδέχεται να ενδυναμωθεί εν όψει των προσδοκιών για επίλυση του Ασφαλιστικού τις ερχόμενες ημέρες, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας πως μέχρι τότε αναμένει ήπιες τάσεις συσσώρευσης για τον κλάδο.

Από την πλευρά της, η Proton Securities εκτιμά πως οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με το βλέμμα ωστόσο να είναι στραμμένο στις διεθνείς εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά τις ξένες αγορές, η Proton Securities σημειώνει πως αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα, με προσεκτικές όμως κινήσεις, καθώς οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Τι έγινε χθες: Σε άνοδο οδήγησε τον Γενικό Δείκτη η τεχνική ανάκαμψη, µε τις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis, σημειώνοντας πως ο FTSE-20 έκλεισε µε άνοδο 0,73%.

Παράλληλα, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι µετοχές του τραπεζικού κλάδου σηµείωσαν τις υψηλότερες αποδόσεις, ακολουθούµενες από του τίτλους των Τιτάν και ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v