”Βόλτες” στις 2.700 με επίκεντρο τον ΟΤΕ

Εμφανής και απόλυτα δικαιολογημένη η στάση αναμονής που παρατηρείται στον τραπεζικό κλάδο. Τη θετική έκπληξη κάνει ο ΟΤΕ, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις πως ολοκληρώνεται η διαδικασία συσσώρευσης στο εύρος 12,30-12,50 για τη μετοχή του Οργανισμού. Στο 1,2/1 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε αναμονή της ολοκλήρωσης της συνάντησης τραπεζιτών – ΟΤΟΕ βρίσκεται η αγορά.

Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τις συναλλαγές όσο και από τη σχέση αγοραστών – πωλητών και των 5 ισχυρών τραπεζικών τίτλων.

Για το Γ.Δ. το εύρος διακύμανσης διαμορφώνεται μεν σε στενό εύρος (μόλις 7 μονάδων), σταθερά, όμως, υψηλότερα των 2.700 μονάδων.

Πέραν του τραπεζικού, ενδιαφέρον παρουσιάζει η με αυξημένες συναλλαγές υπεραντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ, καθώς η υψηλή τιμή των 12,7 ευρώ διαμορφώθηκε από την αρχή της συνεδρίασης, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια στα 12,66-12,7 ευρώ.

Φαίνεται πως η προεξόφληση της επίλυσης του προβλήματος του ασφαλιστικού των τραπεζών επιταχύνει ανάλογη κίνηση (ή καλύτερα εκτίμηση) και για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ.

Αντιθέτως, προβληματίζει, από τεχνικής πλευράς, η υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ προς τα 20,38 ευρώ, καθώς πραγματοποιείται με συναλλαγές 51.000 τεμαχίων (στις 11:30).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1,2 προς 1, τη στιγμή που από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι τραπεζικές μετοχές των Αττικής, Γενικής, Αβαξ, Ακτωρ, Εγνατίας, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Attica Group, Μυτιληναίος και Τέρνα.

Από τον SC-80, με βάση τις συναλλαγές, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των μετοχών Forthnet (στα 5,08 ευρώ), Λύκος (στα 3,30 ευρώ), Info-Quest (στα 1,70 ευρώ), Αltec (στα 0,48 ευρώ), ΑΕΓΕΚ (στα 0,75 ευρώ), Ατέρμων (στα 0,87 ευρώ), Παντεχνική (στα 1,28 ευρώ) και Φοίνιξ (στα 2,80 ευρώ).

Η μεγαλύτερη σε ποσοστό απόδοση εμφανίζεται για τις μετοχές των Γενέρ, Μεσοχωρίτη, Δομική Κρήτης, Εκτέρ, Τεξαπρέτ, Ασκο και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v