”Βαραίνει” το ΧΑ το Ασφαλιστικό

Το αδιέξοδο που εκδηλώθηκε στη συνάντηση ΕΕΤ-ΟΤΟΕ για το Ασφαλιστικό ασκεί αρνητικές επιδράσεις στις τραπεζικές μετοχές και κατ’ επέκταση στο σύνολο της αγοράς που υποχωρεί προς τις 2.685 μονάδες. Μόλις 3 μετοχές του FTSE-20 με θετικό πρόσημο, ενώ επιδεινώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 5. Διατηρεί τα κέρδη ο ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πίεση που δικαιολογημένα ασκείται στον τραπεζικό κλάδο διορθώνει προς τις 2.680 μονάδες τον Γ.Δ. και επιβαρύνει σημαντικά τη σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 5.

Κατά την εκτίμηση χρηματιστηριακών αναλυτών δίνεται ένα σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση του τι θα μπορούσε να συμβεί στην απευκταία περίπτωση που δεν εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του Ασφαλιστικού των τραπεζών.

Για τον FTSE-20 η αντίδραση κατά 1,9% του ΟΤΕ (με περίπου 900.000 τεμάχια, στις 14:40) δεν επαρκεί για να αντισταθμιστεί η συνολικότερα αρνητική εικόνα.

Από πλευράς τραπεζών διασώζεται μέσω της Eurobank (+0,35%) και δευτερευόντως της Εθνικής (-0,50%).

Όμως, η επιβάρυνση της εικόνας είναι εμφανέστερη στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου έχουν εξανεμιστεί τα αρχικά κέρδη, ενώ έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω η τάση αρκετών μετοχών.

Συγκεκριμένα, με απώλειες μεγαλύτερες του 5% διαμορφώνεται η τιμή των Eurodrip (-11,8%), Ιμάκο (9,2%), Intersonic (9,1%), Sex Form (7,3%), αλλά και Παΐρης, Έμπεδος, Αστήρ Παλλάς, Ιντεάλ, Αtticat, Καράτζης και αρκετών ακόμη.

Για την επόμενη, μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ώρα θα απαιτηθεί περισσότερη ψυχραιμία απ’ όσους κατοχυρώνουν βραχυπρόθεσμες υπεραξίες ή κλείνουν θέσεις και βεβαίως η αποδοχή του μηνύματος από τους άμεσα εμπλεκόμενους με την επίλυση του Ασφαλιστικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v